La falla del metaverso és una realitat en el Saler i amaga 1000€ en premis

Del 4 al 19 de març, el centre comercial Saler exhibirà en la Plaça Central la seua ja icònica falla virtual

Guardar

Falla virtual al Saler
Falla virtual al Saler

El caloret, l'olor de pólvora, la música i les flors ja han envaït els carrers de València. Unes esperades Falles que, després de dos anys de pandèmia, recuperen la il·lusió, la normalitat i l'esperit festiu. Per això, avançant-se a la plantà oficial de la nit del 15 de març, el centre comercial Saler, propietat de la companyia immobiliària MERLIN Properties, dona la benvinguda a les festes populars amb la seua ja icònica falla del metavers, un monument de realitat augmentada d'allò més sorprenent.

Del 4 al 19 de març, els visitants podran gaudir d'aquesta original falla en la Plaça Central visualitzada a través de l'ús de la cambra d'un dispositiu mòbil, que oferirà un impactant resultat que no deixarà indiferent a ningú i amagarà entre els seus ninots animats dues targetes regale valorades en 500 € cadascuna.

La falla virtual de Saler estarà oberta al públic fins a la nit de la cremà, que serà quan desaparega al costat de la resta de monuments que colonitzen la ciutat, reemplaçant les tradicionals flames devoradores per un foc virtual. Un monument que supera els 13 metres d'altura i 6 metres de diàmetre amb l'aparença d'una falla tradicional. En ella, els usuaris coneixeran a una nova i adorable família extraterrestre que viatja en la seua nau espacial per a viure l'autèntica experiència en Saler. Una animació molt realista a la qual s'han incorporat efectes especials per a aconseguir una experiència per a tota la família d'allò més al·lucinant i totalment immersiva. Els visitants podran endinsar-se en aquesta innovadora falla de realitat augmentada i recórrer tots els seus racons mentre es desplacen pel perímetre delimitat en la Plaça Central.

Per al seu disseny i desenvolupament, Saler ha comptat amb la col·laboració dels artistes digitals Alain Laza, Mike Fernández i Javi Polo al comandament de la creació i assessorats per artistes fallers. Més de 400 hores de treball de modelatge en 3D que han donat com a resultat una realista falla virtual amb un recorregut multisensorial, envolupant i 360é a través de la tecnologia digital.

De mà de la Fallera Major de València i de les Falleres Majors de les Falles de la Federació 1a A, Saler va inaugurar el seu calendari faller replet d'espais expositius en homenatge a la festa i la tradició valenciana. Entre aquests, el visitant trobarà una exposició d'indumentària tradicional valenciana amb vestits, teles, accessoris i peces de joieria de la mà dels grans indumentaristes i orfebres com Valentia Art Antic, ROA Tèxtil, Vives i Marí, Eduardo Cervera, Roda, Viana, Marian, Orfebres Peris Roca, Agustín i Amaia, Margarita Vercher, Filles de Carmen Esteve, Artesania Ortiz Cincelador, Alan, Aigües de Març, Sedica S.L., La Joia, Álvaro Moliner, Mar de Somnis, Daniel Bada i Vicemar.

A més, el Fashion Corner de Saler també es vist de Falles per a albergar interessantíssimes xarrades i tallers de la mà els grans noms de les nostres festes per a conéixer les tècniques, tendències i inspiracions en el món de la moda, la indumentària, el pentinat o el maquillatge tradicional.

D'altra banda, els visitants també podran conéixer de primera mà la millor selecció de ninots satírics que han sigut mereixedors dels Premis Raga al llarg de la seua història des de 1987. En aquest gran homenatge a les Falles, Saler presentarà un recorregut fotogràfic a través dels 30 anys en la professió de Paco López Albert, un dels més prestigiosos artistes fallers. Aquesta exposició exhibirà una selecció de fotografies, en les quals posa en valor l'essència artesanal d'aquest art valencià. Una oportunitat única per a endinsar-se en la cultura de les festes josefines i gaudir de l'art i la creativitat que les emboliquen.

D'aquesta manera, el centre ha donat el tret d'eixida a les esperades Falles 2022 amb una agenda repleta d'activitats que homenatgen les nostres festes, declarades patrimoni de la humanitat de la UNESCO. Unes jornades amb les quals Saler aferma el seu compromís amb la cultura i l'oci valencià mantenint les mesures preventives necessàries per a fer front a la COVID-19 sense renunciar a una experiència única i festiva en el centre comercial.

Arxivat a:

Destacats