La Crida dóna la benvinguda a les Falles 2018

Hui tens una cita en les Torres dels Serrans

Guardar

Directo crida 2019
Directo crida 2019

Ja ha acabat el compte enrere per a donar començament a una de les festes més esperades de l'any per als valencians: Les Falles. I és que hui, 25 de febrer, milers de fallers es tornaran a concentrar, un any més, als peus de les Torres dels Serrans per a donar el tret d'eixida a les nostres festes josefines. Un dia replet de festa que, com mana la tradició, començarà a les 7.30 hores amb la famosa macrodespertà, i es posarà el fermall d'or a les 20.00 hores amb l'emblemàtic acte de la Crida.

Una vegada més, la Fallera Major de València, acompanyada de la seua Cort d'Honor, i les autoritats valencianes convidaran a valencians i turistes a gaudir d'unes festes que tornaran a apostar per la inclusió. D'aquesta manera, i a més de reservar una zona per a les persones amb mobilitat reduïda, comptarà amb subtítols en directe, que es projectaran en les Torres, així com amb un intèrpret de llengua de signes perquè tots puguen donar la benvinguda a les Falles 2018.

I és que en paraules del Regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, 'el diumenge convidarem el món sencer a una festa única que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat i és fonamental mostrar-la com allò que és, un motor social, una celebració inclusiva que permet que totes les valencianes i els valencians i tota la gent que ens visite puga gaudir al màxim de tres setmanes molt intenses a la nostra ciutat'.

Sens dubte, la Crida és un dels actes més multitudinaris que ja compta amb anys de tradició. Així, el primer acte del qual hui dia coneixem com Crida es registra en 1931, quan un gran nombre de bandes de música van decidir recórrer els carrers de la ciutat, al costat d'un pregoner que convidava a la festa a tots els valencians. Per descomptat, aquest acte s'ha anat modificant amb el pas dels anys, però encara conserva l'essència d'antany.

A València Extra, t'informem de la programació per a la Crida 2018

07.30 hores - Macrodespertà i Despertà Infantil.

07.40 hores. Despertà amb un terratrémol final espectacular. A continuació, s'oferirà un desdejuni faller a tots els participants.

12.00 hores. Entrada de Bandes de Música.

14.00 hores. Mascletà en la plaça de l'Ajuntament.

20.00 hores . Crida en les Torres dels Serrans. En acabar, efectes de llum i color amb espectacle pirotècnic.

Destacats