La Crida de les Falles 2020 es mou a l'1 de març

La data s'ha canviat del 23 de febrer perquè la Crida no quede tan lluny de la resta de festivitats

Guardar

crida 2019
crida 2019

La tradicional Crida de les Falles acostuma a celebrar-se l'últim diumenge de febrer, un símbol que inicia les majors festes de València amb el discurs de les falleres majors a les torres de Serrans. No obstant això, en les Falles 2020 s'ha decidit canviar al diumenge següent, que ja és 1 de març. Així ho ha proposat Pere Fuset, regidor de l'Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera. Aquest canvi es deu, principalment, al fet que el 23 de febrer queda massa allunyat de la resta de festivitats falleres, i així la Crida estarà més pròxima a la resta de caps de setmana de Falles.

No obstant això, no és la primera vegada que la Crida s'endarrereix, fins i tot sent el 3 o el 4 de març en altres anys, segons ha explicat Fuset. "Té més sentit celebrar la Crida més prop dels primers actes fallers", ha expressat el regidor, i afig que ja va succeir en els anys 90. Amb aquest canvi de data, l'Ajuntament pretén concentrar totes les principals activitats al mes de març i així permetre que més persones que vénen de fora puguen gaudir de tots els actes.

Per part seua, també serà l'1 de març quan es tire la primera mascletà del calendari oficial de les Falles 2020. Per tant, la Crida estarà embolicada per la resta d'actes, amb la intenció que més gent tindrà l'oportunitat de vindre a veure-la.

Durant les Falles 2020, els tres primers caps de setmana de març estaran replets d'activitats, ajudant al fet que més turistes s'acosten i coneguen la màgia de la nostra festa. El primer cap de setmana, del 28 de febrer a l'1 de març, no solament tindrem la Crida, sinó també la Gala Fallera dels representants de les diferents Comissions. Per part seua, el següent cap de setmana acollirà la tradicional Cavalcada del Ninot, a més de la mascletà nocturna en la plaça de l'Ajuntament. L'últim cap de setmana de falles 2020 serà els dies 14 i 15 de març, en els quals se celebra la plantà de les falles infantils i grans.

Arxivat a:

Destacats