L'Exposició del Ninot obri les seues portes

Guardar

fallas17_exponinot2
fallas17_exponinot2

Per tercer any consecutiu, el Museu de Ciències, en la Ciutat de les Arts i les Ciències, acull l'Exposició del Ninot. La mostra obri hui les portes al públic valencià amb importants novetats en el programa d'actes, en el sistema de votació del Ninot Indultat, i en la distribució dels ninots en exposició. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat hui la mostra 2018, que romandrà oberta fins al pròxim 15 de març.

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor Fuset, i altres membres de l'equip de govern, participarà aquesta vesprada en la inauguració de l'Exposició del Ninot 2018, en un acte que comptarà amb la presència de les Falleres Majors de València, Rocío Gil i Daniela Gómez, i representants de l'àmbit faller, especialment els protagonistes de la jornada: les i els artistes fallers.

De nou en aquesta ocasió, i des del convenciment que les Falles són, sobretot, art, l'Exposició del Ninot es trasllada a un espai museogràfic singular, el Museu de les Ciències, de la Ciutat de les Arts i les Ciències. El regidor Pere Fuset ha animat a valencians, valencianes i visitants a acudir, un any més, a gaudir d'aquesta gran mostra de l'art autòcton que presenta, en aquesta edició de 2018, importants novetats.

La primera d'elles correspon al sistema de votació per a triar el Ninot Indultat, que enguany estrena un nou sistema informàtic impulsat des de la Junta Central Fallera. Tal com ha explicat el regidor, el vot de cada visitant estarà vinculat al codi de barres del seu tiquet d'accés a l'exposició, i servirà únicament per al dia de visita de la mostra. Cada persona podrà emetre el seu vot directament, triant el nombre del Ninot pel qual opte en una pantalla tàctil. Amb tot això, es garanteix la neteja i transparència en l'emissió i en el recompte de vots.

El regidor ha anunciat també la celebració de la Nit dels Ninots, que tindrà lloc divendres que ve 16 de febrer des de les 22.00 hores, i que conclourà a les 02.00 de la matinada del divendres al dissabte. Serà una nit amb nombroses activitats de diferents tipus, complementàries a la visita de l'exposició en si.

A més, i com a conseqüència dels canvis en la classificació dels premis de les Falles, consensuat i aprovat per l'Assemblea de Presidents, s'ha variat la disposició en la mostra dels ninots grans (els canvis de distribució no afecten els ninots infantils).

L'INDULT DEL FOC

Finalment, el regidor Pere Fuset ha explicat que enguany, de nou, l'exposició es veurà complementada amb una sèrie d'activitats culturals i divulgatives. "Com en els dos últims anys, volem emmarcar aquesta Exposició del Ninot en el context en què va ser pensada, eixe Indult del Foc que va ser l'origen de la mostra fa ja molts anys", ha recordat l'edil.

Com és conegut, Regino Mas va realitzar aquesta proposta a l'Ajuntament l'any 1934, la qual va donar lloc a la primera Exposició del Ninot. Per això, ha subratllat Fuset, a més de traslladar la mostra a un edifici emblemàtic de la ciutat com el Museu de les Ciències "per a conferir-li la dignitat que es mereix", de nou enguany s'ha organitzat una sèrie d'activitats complementàries amb l'objectiu de "difondre els nombrosos aspectes patrimonials de l'art de les falles i l'obra dels artistes fallers". Es realitzarà, un any més, el cicle cinematogràfic Falles de Cel·luloide, enguany davall el lema Llibrets filmats, amb una sèrie de documentals que s'emetran a partir del pròxim 15 de febrer sobre la literatura fallera i la cultura del llibret de Falla. També s'ha programat una taula redona sobre la figura de Regino Mas, i xerrades sobre el lèxic professional del gremi d'artistes fallers i sobre la seua activitat professional. El programa es completa amb una sèrie de visites temàtiques sobre l'Exposició del Ninot i el Museu Faller.

Fuset ha presentat el conjunt d'activitats entorn de l'Exposició del Ninot, en un acte que ha comptat amb la presència del director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal; el vicepresident de Festejos de la Junta Central Fallera, Josep García; i el director comercial i la directora de màrqueting de l'empresa Froneri-Nestlé, patrocinadora de les Falles, Carlos Hidalgo i Gloria Puig, respectivament.

Des de demà, i fins al pròxim 15 de març (fins al 14 en el cas dels ninots infantils, la mostra romandrà oberta en horari de 10.00 a 20.00 hores, de dilluns a dijous; i de 10.00 a 21.00 hores, de divendres a diumenge). Les entrades poden adquirir-se en les taquilles i la web de la Ciutat de les Arts i les Ciències, i en plataformes en línia. S'ha establit una tarifa general de 3 euros, i un preu especial d'1,50 euros per a xiquets i xiquetes de 4 a 12 anys, majors de 65, persones sòcies de la Ciutat de les Arts i les Ciències i persones en desocupació; així com per a grups de més de 20 adults (2 euros). Les Falles empadronades en la JCF tindran accés lliure, prèvia comunicació a la Junta, així com les i els membres del Gremi d'Artistes Fallers i guies oficials de turisme. Finalment, s'han previst una entrada conjunta a 5 euros per a l'Exposició del Ninot i l'Hemisfèric; i una conjunta per a l'Exposició i el Museu Faller.

Arxivat a:

Destacats