L'Exposició del Ninot, el punt de partida de les Falles 2018

L’Exposició del Ninot podrà visitar-se fins al 15 de març en la Sala Arquerías del Museu Príncipe Felipe

Guardar

ninot-indultado
ninot-indultado

Ara sí que sí, comença el compte arrere per a gaudir de les Falles 2018. I és que la inauguració al públic de l'Exposició del Ninot marca el punt de partida perquè València vaja acollint importants esdeveniments fallers, abans de la setmana gran. Aquest serà el segon any que els valencians viurem unes Falles declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i, per tant, des de Junta Central Fallera han treballat perquè siguen molt més sostenibles i inclusives.

Hui, diumenge 4 de febrer, seran moltes les comissions falleres que es passen per la Sala Arquerías del Museu Príncipe Felipe, situat en la Ciutat de les Arts i les Ciències, per a contemplar una xicoteta part del treball que han creat els artistes fallers. Una espectacular exposició, que visitaran milers de valencians, i en la qual, de nou, els assistents seran els encarregats de triar als ninots indultats d'enguany, a través dels seus vots. Uns resultats que no es coneixeran fins al 14 de març per a l'infantil, i fins al 15 de març per al gran.

No obstant això, açò no acaba ací. I és que per la ciutat ja fa olor de Falles. Així, i per a garantir la seguretat en els diferents espectacles pirotècnics, els Bombers ja han realitzat totes les revisions pertinents per a garantir que tot es troba en perfecte estat, abans que, el dijous 1 de març, comence el cicle de trets de les mascletaes en la Plaça de l'Ajuntament de València.

Com no podia ser d'una altra manera, la pólvora és un dels ingredients característics de les nostres Falles, però també ho són les llums que hipnotitzen a turistes i valencians i, per descomptat, els extraordinaris monuments fallers. Prompte, els carrers de València tornaran a fer-nos vibrar, s'ompliran de música i color, gràcies a un calendari faller en el qual la innovació no farà ombra a la tradició.

Així, alguns dels actes que aniran obrint els actes fallers, abans que arribe la setmana gran seran l'esperada Cavalcada del Ninot, que se celebrarà el dissabte, 3 de març, a les 18.00 hores, amb eixida des de la Glorieta, i que posarà el fermall d'or a la jornada amb una mascletà de colors en la Plaça de l'Ajuntament a les 00.00 hores; un inigualable espectacle nocturn amb pirotècnia el dissabte, 10 de març, a les 00.00 hores; o, naturalment, la Cavalcada del Patrimoni, el diumenge, 11 de març, a les 19.00 hores. Actes que ompliran de vida els carrers de la nostra ciutat i que, sens dubte, aniran obrint pas a l'autèntica setmana fallera.

Arxivat a:

Destacats