Falla Convent Jerusalem: una gegant de la Secció Especial en ple centre

Fes una ullada i aprén com arribar a una falla històrica de les Falles de València 2019

Guardar

Convento Jerusalén 2019-1
Convento Jerusalén 2019-1

Al costat de l'Estació del Nord, una estació modernista històrica de València, es troba la falla Convent Jerusalem - Matemàtic Marzal -encara que tothom la coneix per la primera part del nom-. Aquesta falla, que pertany a la Secció Especial, està orgullosa de ser la segona de les Falles de València amb més primers premis; 15. Només la supera la falla de la Plaça del Pilar, amb 16.

Les falles aquesta secció són les que més pressupost tenen. Els diners que destina Convent Jerusalem enguany són, en concret, 230.000 euros. Enguany la falla la fa l'artista faller Pere Baenas, amb el lema 'El Musical'.

Es tracta d'una falla històrica amb més de 60 anys d'història; la seua Comissió va ser oficial a partir de 1942 amb Jose Oltra Moles al capdavant, però la història de la falla va començar abans. En l'encreuament de dos carrers no massa àmplies, la falla s'imposa i sembla encara més gran del que és, que no és poc.

Com arribar a la falla Convent Jerusalem

Arribar on està la Falla Convent Jerusalem - Matemàtic Marzal és molt senzill. Té a prop les estacions de metro de Bailén, Plaça d'Espanya i Xàtiva, a més de la mateixa Estació del Nord on arriben els trens de rodalies.

Per utilitzar els serveis d'ubicació amb Google Maps, la falla està en l'adreça Carrer del Matemàtic Marzal 28.

Té, a més, diverses parades de bus de l'EMT a prop, per les quals passen, entre altres, les línies 67, 70, 71, 72... I autobusos nocturns.

Foto de la Falla de la Secció Especial Convent Jerusalem

Fes click en la galeria per a veure-la més gran.

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

Arxivat a:

Destacats