Encés de llums 2021

El encendido de las luces es uno de los principales atractivos turísticos de las Fallas

Guardar

Encesa de llums de les Falles de València
Encesa de llums de les Falles de València

Els extraordinaris espectacles de llum i color són un dels principals atractius turístics de les Falles. I és que el tradicional encés de llums és tot un clàssic en la celebració de les festes josefines. Prova d'açò és la gran concentració de valencians i turistes que, cada dia, les visiten per a gaudir d'aquest autèntic luxe faller.

Les diferents comissions falleres treballen per a poder crear impactants il·luminacions artístiques, que aconsegueixen sorprendre a valencians i visitants. No obstant això, l'encès de llums es divideix en dues categories: La categoria A, en la qual participen les falles més reconegudes. I la categoria B, que compta amb un pressupost inferior de fins a 11.000 euros, i que avança un dia el seu encés de llums.

En aquesta ocasió, l'encés de llums es realitzarà divendres que ve, 8 de març, a partir de les 20:00 hores. Més endavant, informarem de l'horari exacte de cada comissió perquè gaudis de tots els espectacles de llums de les Falles 2019.

En aquest article incloem la informació sobre les llums de les principals Falles de València.

Falla Sueca-Literat Azorín

No farà espectacle d'il·luminació.

És una de les falles més conegudes per precisament el seu encés de llums. Va ser la gran guanyadora del millor carrer il·luminat en 2017. Parlem sens dubte d'una de les comissions més importants en aquesta categoria. Compta amb 24 premis en el concurs de llums i sempre cerca sorprendre els seus veïns. Més de 16 anys il·luminant els carrers del barri de Russafa. La Falla Sueca-Literat Azorín es troba en el carrer de Sueca, 50 de València.

Falla Cuba-Puerto Rico

Encés de llums: divendres 8 de març de 2019, a partir de les 20:00 hores.

La Falla Cuba-Puerto Rico-Sueca-Filipines es troba en el carrer Puerto Rico del barri de Russafa. És una Comissió de Falla censada amb el número 41 en Junta Central Fallera, fundada en 1932 . El seu major senyal d'identitat és la il·luminació que instal·len des de 1960, sent els pioners en les mateixes i d'obligatòria visita en la setmana fallera.

Falla Cuba-Literat Azorín

Encés de llums: divendres 9 de març de 2019, a partir de les 20:00 hores.

En ple cor de Russafa, la Falla van començar a plantar el març de 1947 el seu primer monument faller. Censada amb el nº 28 destaca per la il·luminació de carrers així com pels seus monuments. En 1997 va celebrar el seu 50 aniversari plantant per primera vegada dues falles en Secció 1ª A, la qual cosa va suposar una fita important en la seua trajectòria.

En la seua història fallera també compten amb un Ninot Infantil indultat pel Gremi d'Artistes Fallers en les Falles de l'any 2000 . A partir de 2002, van presentar la seua Falla Gran a la secció Especial.

Falla Avinguda Malvarrosa-A. Pérez Cavite

Encés de llums: divendres 8 de març de 2019, a partir de les 20:00 hores.

Les Falla Avinguda Malvarrosa-A.Pérez Cavite fa la seua aparició en 1944 quan planta la seua primera Falla. Amb motiu del 50 aniversari, la Comissió es fa un buit entre les grans i competeix amb tres falles per la categoria de millor carrer il·luminat.

Més informació: Falles 2019

Arxivat a:

Destacats