El Valencia CF lliura a Ribó la bandera del seu centenari

Guardar

Recepción- Valencia- CF
Recepción- Valencia- CF

L'Ajuntament de València ha viscut aquest matí, en el penúltim dia de les festes falleres, una emotiva recepció al Valencia Club de Futbol, representat pels seus jugadors actuals però també per molts dels seus més benvolguts veterans, per directius i cos tècnic, en la qual el club que porta el nom de la ciutat, en el dia en què compleix el seu primer centenari, ha entregat a l'alcalde de València, Joan Ribó, la bandera emmarcada d'aquesta commemoració. En la recepció han intervingut la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i el president del València CF, Anil Murthy, i han estat presentes bona part de les regidores i regidors que conformen la corporació municipal, junt representants de totes les seccions i estaments de l'entitat valencianista.

Sol, Tendillo, Camarasa, Carboni, Voro, Arias, Guillot, Claramunt. Albelda, Angulo, kempes... són alguns dels veterans jugadors que han assistit a aquesta recepció celebrava en el Saló de Cristall en la que l'alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat que era «un dia molt important per a la ciutat de València i per descomptat també per a aquest alcalde. Hem de celebrar, saludar, felicitar al club que simbolitza la nostra ciutat, en primer lloc, però també a la nostra Comunitat. Vull ressaltar que el València CF és un element de cohesió, d'integració i de visualització de la nostra ciutat i de la nostra Comunitat. Reitere la meua felicitació i li desitge com a mínim cent anys més».

Ribó ha dit en el seu parlament que hui era «un dia gran i un dia històric per a València, perquè celebrem un segle de vida d'una institució de la nostra ciutat que durant tot aquest temps s'ha convertit en un dels nostres principals referents, probablement el més internacional. Ha sigut i és un dels millors clubs d'Europa». Ha recordat l'alcalde que des de fa uns dies una escultura ret homenatge en l'estadi de Mestalla «a centenars de milers de valencianistes que durant tot un segle han crescut conjugant l'entusiasme i la passió pel futbol i pel València».

Ha recordat a figures llegendàries del club com Epi, Amadeo, Mundo, Gorostiza o Kempes, així com les grans gestes i trofeus aconseguits. «Teniu el suport incondicional de molts milers i milers d'afeccionats i afeccionades que senten els colors del València, les seues victòries i les seues derrotes com una cosa pròpia». Ha afegit que el centenari del València CF és un gran esdeveniment per a la ciutat, com ho és que hui el València culmine a l'Ajuntament de la ciutat, coincidint amb un dels dies més intensos de les festes falleres, una marxa oficial i commemorativa plena d'emocions».

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha parlat del València CF com un dels símbols que en la nostra terra «conforma el sentiment de pertinença a una comunitat, junta a la música, la llengua, les festes, un menjar o una història compartida. «En el sentiment de pertinença al poble valencià figura sens dubte el Valencia CF com a símbol identificador interclassista, Inter generacional, urbà i rural de la gent de la ciutat i dels pobles, dels valencians i valencianes que viuen ací i també dels quals van marxar o a l'emigració o a l'exili. També dels nous valencians i valencianes que vénen d'altres llocs a viure entre nosaltres i que troben en el futbol, al València, un element de cohesió, de participació, de formar i sentir-se membres d'un poble que els acull amb els braços oberts».

Mónica Oltra ha felicitat l'afició valencianista, als jugadors presents i absents, a la junta directiva i a l'equip tècnic «en un acte que la història ha volgut que se celebrara en Falles, germanat així per sempre al València CF, que és patrimoni del poble valencià, i a les nostres festes que són Patrimoni Immaterial de la Humanitat».

El president del València CF, Anil Murthy, ha ressaltat que «Han sigut cent anys en el primer nivell del futbol espanyol i europeu, amb molts títols i una història gloriosa de la qual tots ens sentim orgullosos. El València és un gran club europeu i el primer ambaixador de València per tot el món». Ha afirmat igualment que «els nostres afeccionats estan il·lusionats amb l'actual nova era i volen més, i el club complisca l'ambició de la seua afició. El nostre objectiu és continuar fent-lo créixer i honrar la nostra història». Murthy ha afirmat que «aquest centenari és una gran oportunitat per a mirar el futur. Hui som forts, tenim estabilitat social, financera esportiva, i també tenim clar el camí per a fer créixer a aquest club».

Destacats