Així serà el dispositiu per a la Cremà de les Falles de València 2024

350 persones i 153 vehicles seran presents en la Cremà de les Falles 2024

Guardar

Cremà de València
Cremà de València

Més de 250 falles en tota la província de València celebrarà el dia 19 de març la Cremà de les Falles 2024. Per això, el Consorci Provincial de Bombers de València ha preparat un dispositiu especial perquè tot es desenvolupe amb les màximes garanties de seguretat. Així, 350 persones i 153 vehicles seran presents en la Cremà de les Falles de València 2024. Però, en què consistirà?

Prèviament al moment de la cremà dels monuments, els bombers han dedicat tres dies a la inspecció de més de 500 falles d'un total de 85 municipis. Este procediment els ha servit per a establir els nivells de risc de cada monument i, en funció del nivell, establir un tipus de dispositiu preventiu. Així, els bombers són presents en la Cremà dels monuments a partir del risc mitjà, i puntualment en els de risc baix però amb risc especial en l'entorn. D'esta manera, de l'anàlisi realitzada en els diferents monuments fallers, s'ha garantit la presència dels bombers del Consorci Provincial de València en un total d'entre 250 i 270 monuments de la província.

De les 350 persones que participaran en els dispositius de la Cremà de 2024, 311 pertanyen al Consorci, bé com a bombers, personal de comunicacions, bombers voluntaris, comandaments, o brigades forestals BRIFO, i els 39 restants es reparteixen entre personal del servei de bombers forestals de GVA, bombers de la província d'Albacete i voluntaris de Protecció Civil de Nàquera.

Quant als vehicles, es concentren 153 entre autobombes i vehicles de personal i càrrega, desglossats entre 120 pertanyents al Consorci i altres 33 repartits entre les entitats ressenyades anteriorment.

Serà demà a la nit, dia 19 de març, quan el foc envaïsca València amb la cremà de tots els seus monuments. Un cita que posa el fermall d'or a les festes josefines, però que també simbolitza l'inici d'un nou exercici faller. Així, no et perdes res del que ocorre a València durant les Falles de 2024 a través de València Extra. I és que el dia 19 encara queden actes destacats per a gaudir de les tradicions falleres com és el cas de la Cavalcada del Foc de València 2024.

Destacats