La Crida de les Falles de València 2024: quilos de pólvora i música de banda

Així serà la Crida 2024 que donarà el tret d'eixida a les Falles de València

Guardar

Fotografia de la Crida de València. Imatge: JCF
Fotografia de la Crida de València. Imatge: JCF

Arranquen les Falles de València 2024. El diumenge, dia 25 de febrer, el món faller donarà el tret d'eixida a les festes josefines amb la celebració de la Crida 2024. Un dels actes més multitudinaris de la programació fallera que anirà acompanyat de música, llum, color i quilos de pólvora que faran tremolar la ciutat. Així serà la Crida de València 2024:

El diumenge, la festa començarà amb la pólvora com a principal protagonista. I és que a les 7.30 hores arrancarà la macrodespertà en la qual es llançaran fins a 225.000 petards 'tro de bac'. El recorregut arrancarà al carrer de la Pau per a continuar pel carrer Sant Vicent fins a la plaça de l'Ajuntament, lloc on finalitzarà la macrodespertà amb un espectacular terratrémol que farà vibrar a tot el públic assistent. 15 minuts abans, a les 7.15 hores, serà el torn de la despertà infantil.

Macrodespertà València
Macrodespertà València

Ja a les 12.00 hores, la música vindrà de la mà de l'Entrada de Bandes de Música. Un esdeveniment que emocionarà a les persones assistents i que, a més, mostrarà la cultura musical de la Comunitat Valenciana.

La pólvora tornarà a aparéixer a les 14.00 hores amb el tret de la primera mascletà de les Falles de València a la plaça de l'Ajuntament, que obrirà el cicle de trets que començarà a succeir-se a partir del divendres, 1 de març. A la vesprada, a les 19.30 hores començarà la Crida.

Crida València 2024

L'acte de la Crida reunirà a totes les comissions falleres de la ciutat als peus de les Torres de Serrans. Així, l'acte arrancarà a les 19.35 hores del diumenge amb un espectacle previ que, en esta ocasió, no comptarà amb Dj per a no desvirtuar este moment tan especial per a la festa gran de la ciutat.

A les 20.00 hores, començaran els parlaments. L'alcaldessa de València, María José Catalá, entregarà les claus de la ciutat a les Falleres Majors de València, Marina i María Estela, que es dirigiran, a continuació, al món faller per a donar inici a les Falles.

Imatge de la Crida de València / Foto: JCF
Imatge de la Crida de València / Foto: JCF

Com a novetat, enguany s'ampliarà l'escenari principal; la Banda Municipal de València se situarà en la part davantera de les Torres; s'ampliarà la sonorització en les zones més allunyades de l'escenari principal perquè se senten millor; i es col·locaran dues pantalles més en el pont de Serrans perquè el públic puga gaudir millor de l'acte de la Crida.

Finalment, s'instal·laran diversos controls d'accés on la Policia Local decomissarà begudes alcohòliques i artefactes pirotècnics, ja que estarà completament prohibit accedir a l'espai amb alcohol o petards.

En finalitzar l'acte, es dispararà un espectacle de llum i pólvora que tornarà a fer història. València arranca ja el seu compte arrere per a les Falles de 2024.

Arxivat a:

Destacats