La Crida de les Falles de València se suspén per primera vegada en la història

Junta Central Fallera recomana no assistir a la Crida silenciosa convocada per xarxes socials

Guardar

La Crida de Valencia
La Crida de Valencia

València està de duel després del tràgic incendi en Campanar del passat dijous. El consistori valencià ha decretat tres dies de duel oficial, i el món de les falles ha mostrat la seua solidaritat cancel·lant tots els actes fallers. De fet, com expressava la mateixa Fallera Major de València, María Estela Arlandis, "estem amb la mirada i el cor en el barri de Campanar". Un tràgic succés que ha fet que, per primera vegada en la història, València suspenga la celebració de la Crida de les Falles.

En 2004, amb els atemptats de l'11M, es van suspendre els actes fallers durant els dies 12, 13 i 14 de març, però la Crida sí que va arribar a celebrar-se. Més tard, en 2020, amb la pandèmia de la COVID-19, cal recordar que es van suspendre tots els actes fallers, però la Crida sí que es va arribar a celebrar l'1 de març.

En aquell moment, el que va ser extraordinari va resultar ser la cancel·lació de les pròpies festes, ja que només havia ocorregut en el segle XVIII per conflictes bèl·lics i una taxa en el segle XIX amb quatre úniques excepcions.

Ja en 2021, en traslladar-se les Falles al mes de setembre, la Crida no es va celebrar. Així, 2024 passarà a la història per ser l'any en què l'acte que dona la benvinguda a les festes josefines va ser cancel·lat.

Tant l'Ajuntament de València, com a Junta Central Fallera buscaran una data alternativa per a reubicar tots els actes suspesos, però ara és moment de mostrar solidaritat amb les persones afectades per l'incendi en Campanar.

Per este motiu, Junta Central Fallera s'ha desmarcat de la Crida silenciosa que s'ha convocat, a través de les xarxes socials, per a este diumenge a les Torres de Serrans.

Este dissabte ha començat a circular per xarxes socials una crida a acudir aquest diumenge a les Torres de Serrans "en silenci, amb els estendards de les comissions i una vela per a mostrar la solidaritat fallera amb la tragèdia del barri de Campanar". A més, s'especifica que es guardarà un minut de silenci per cada víctima.

No obstant això, l'organisme faller ha aclarit que és alié a esta convocatòria i recorda que València està de dol fins al dilluns a les 12.00 hores. Per això, ha demanat que es respecte.

Destacats