Alcàsser, el poble d'arrels falleres que celebra per partida doble les Falles

La Falla del Mercat i la del Trinquet celebren aquesta setmana les Falles, mentre que la del Raval ho farà dues setmanes després

Guardar

L'alcaldessa Eva Zamora amb els i les representants de les comissions falleres d'Alcàsser
L'alcaldessa Eva Zamora amb els i les representants de les comissions falleres d'Alcàsser

L'últim cap de setmana de febrer, Alcàsser donava la benvinguda a les Falles de 2022 amb el tradicional acte de la Crida. Des de llavors, les tres comissions falleres del municipi – Falla Trinquet, Falla El Raval i Falla El Mercat – han anat organitzant diferents actes festius. I és que després de dos anys d'aturada a causa de la crisi sanitària, arribar al mes de març en un escenari de relativa normalitat ha sigut vital per a la reactivació econòmica, però també emocional del món faller.

Com ha explicat l'alcaldessa d'Alcàsser, Eva Zamora, a aquest diari, "al nostre poble no tenim Junta Local Fallera. Per això, són les mateixes comissions les que organitzen tots els actes de les Falles que, en el cas d'Alcàsser, les gaudim per partida doble". I és que mentre les Falles del Mercat i el Trinquet estan celebrant la festa durant aquesta setmana, la Falla El Raval viurà els seus dies grans dues setmanes després. Concretament, del 31 de març al 3 d'abril.

Totes les comissions falleres, en coordinació per a celebrar actes tan tradicionals com l'Ofrena, han preparat un complet programa festiu que inunda els carrers del municipi de música, color i pólvora. Un calendari faller que conclourà, primer, el 19 de març i més endavant, el 3 d'abril, amb la cremà dels monuments.

"Alcàsser és un poble amb fortes arrels falleres. De fet, tenim comissions històriques amb més de 40 anys de vida. Per això, des de l'Ajuntament treballem en coordinació amb les mateixes perquè els actes fallers es desenvolupen sense incidents", assenyala Zamora. D'aquesta manera, no només es reforça el dispositiu de seguretat amb una patrulla extra, sinó també el dispositiu de neteja per a "garantir que el poble es quede net al més prompte possible i evitar molèsties veïnals".

En aquest punt, l'alcaldessa del municipi ha animat a tota la ciutadania a gaudir de les festes, però "respectant els horaris de descans per a una millor convivència veïnal". Així mateix, Zamora ha fet una crida a la "prudència i la responsabilitat que sempre ha demostrat el sector de les Falles perquè les festes puguen continuar desenvolupant-se sense cap incident".

Arxivat a:

Destacats