Ajudes a les comissions falleres per a la contractació de bandes de música

Guardar

unio-musical-paiporta-bonificacio-ibi
unio-musical-paiporta-bonificacio-ibi

Dues setmanes després d'aprovar el pagament d'una mitjana de 559 euros a un total de 143 comissions falleres en la segona convocatòria consecutiva de les subvencions municipals per a la contractació de colles de tabal i dolçaina i bandes de música, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha aprovat una nova convocatòria per a enguany amb la novetat de l'increment en un 25% de la quantia total, per passar així dels 80.000 euros de l'any passat als 100.000 d'enguany.

"Estem molt satisfets per la gran acollida que ha tingut entre les comissions falleres aquesta iniciativa del govern de Joan Ribó", ha afirmat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, qui ha recordat que aquestes ajudes es van crear en 2016, amb una quantitat que per a enguany serà més del triple i després que l'any passat se'n beneficiaren 143 comissions falleres de la ciutat de València. A més, ha valorat la importància que se li dóna a la música com a un aspecte fonamental de la festa que figura en l'expedient de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

La convocatòria aprovada té com a objecte l'ajuda a la contractació d'agrupacions musicals perquè actuen dins dels diversos festejos organitzats amb motiu de les festes falleres entre els pròxims 25 de febrer i 20 de març.

Per a calcular l'import de l'ajuda a concedir es dividirà la quantia global d'aquesta línia de subvenció entre el total de punts obtinguts per les comissions falleres participants, així s'obtindrà el valor de cada punt. La quantia que s'assignarà a cada comissió s'obtindrà en multiplicar el valor en euros de cada punt pels punts obtinguts per cada comissió. Tot açò tenint en compte que per a la contractació d'una colla de tabal i dolçaina amb un mínim de quatre músics s'obtindrà un punt; per la d'una banda de música formada per entre 10 i 14 músics, se n'aconseguiran dos; per la d'una banda formada per 15 músics o més, se n'obtindran tres. A banda, per la contractació d'una agrupació musical per a entre dues i quatre actuacions s'aconseguirà un quart de punt (0,25) i per a cinc o més actuacions, mig punt (0,50).

Les comissions falleres interessades hauran de formalitzar telemàticament les seues sol·licituds, amb firma electrònica avançada, a través dels models que estaran disponibles a la web municipal, en l'apartat de tràmits de la seu electrònica. El termini per fer-ho serà de vint dies naturals una vegada es publique la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de València.

La resolució de la convocatòria serà publicada en la BDNS (Base de Dades Nacional de Subvencions) i la pàgina web municipal. Amb les noves subvencions, l'any passat el total d'ajudes a les comissions falleres varen superar els dos milions d'euros, amb un increment de més del 6% respecte a les subvencions de 2016. Enguany, amb l'augment per a les bandes de música i les que fomenten la convivència veïnal amb la insonorització de casals es preveu un increment encara major de les ajudes municipals que reben les falles.

Arxivat a:

Destacats