Zheng Qinwen es proclama campiona del primer torneig WTA celebrat a València

Guardar

La campiona, Zheng Qinwan, al costat de la subcampiona, Xiyu Wangtas, del torneig WTA celebrat a València
La campiona, Zheng Qinwan, al costat de la subcampiona, Xiyu Wangtas, del torneig WTA celebrat a València

El Torneig BBVA Open Internacional València, de la mà d'Anabel Medina i Tennium, ha portat el millor tenis femení a la capital del Túria, que del 4 al 12 de juny de 2022 ha albergat en l'Sporting Club de Tenis un trofeu amb premis de fins a 115.000$ per als seus participants, convertint-se en el primer torneig WTA125 de la història de la Comunitat Valenciana i un dels pocs que se celebren en territori espanyol.

Aquesta nova sinergia, unida al suport com a patrocinador principal de BBVA, certifica la intenció ja presentada en l'edició de 2021 de créixer de manera contínua però sostenible i poder reunir en la capital del Túria a algunes de les millors jugadores del circuit internacional.

El diumenge ha certificat a les campiones en les tres categories que s'han disputat en la Pista Central, en una jornada que ha donat inici a les 11.30 hores amb la final de dobles entre les parelles Aliona Bolsova-Rebeka Masarova i Aleksandra Panova i Arantxa Rus.

Les espanyoles han aconseguit adjudicar-se el trofeu dissenyat per Gravity Waves, on plàstics, xarxes i cristalls han sigut recollits de la mar Mediterrània i reutilitzats per a donar-li forma de pilota de tennis. Ho han fet en dos sets per a convertir-se en les primeres vencedores del dia.

Immediatament després d'elles s'han mesurat en el mateix escenari Marta Soriano i Cristina Ramos, protagonistes de la final sub'16 amb triomf per a la primera per un doble 6-1.

El tancament, amb la pista superant els 1.000 espectadors, ha arribat a les 17.30 hores amb la final individual entre Zheng Qinwan i Xiyu Wang, on la primera va aconseguir imposar-se en tres disputats sets per 6-4, 4-6 i 6-3.

Anabel Medina, directora del torneig, ha conclòs la primera edició del certamen com WTA125 manifestant que el torneig va nàixer 'per a arribar a ser això que estem veient hui i és gràcies a tots els suports institucionals, privats i de persones que conformen els nostres suports que estem aconseguint fer història'.

Al xoc van assistir el secretari d'Estat per a l'Esport, José Manuel Franco; la delegada del Govern de la Comunitat Valenciana, Glora Calero; la consellera d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Raquel Tamarit; el director general d'Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moyà; el diputat d'Esports de la Diputació de València, Andrés Campos; la regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé i el director gerent de la Fundació Esportiva Municipal, Borja Santamaría.

El BBVA Open Internacional de València ha comptat de nou amb el suport d'institucions públiques com l'Ajuntament de València, Generalitat Valenciana i la Diputació de València, juntament amb entitats privades com la Fundació Trinidad Alfonso, Volvo, Grup Danone, Dacsa, Glasol, Melt Group, Abenet Solucions, Sanitas, RFET, ESIC, Vegamar, Dunlop, Climate Trade, Global Omnium i Casa Salut entre altres.

Destacats