Vives desencadena la bogeria i estira la sèrie

El València Basket força el quart partit en un partit èpic gràcies a la cistella impossible de Vives sobre la botzina.

Guardar

Valencia Basket Real Madrid tercer partido
Valencia Basket Real Madrid tercer partido

Una cistella impossible de Guillem Vives en l'últim segon de la pròrroga va fer embogir la Fonteta i va servir per a forçar el quart partit de la sèrie. El partit dels taronja, marcat per les nombroses baixes, va ser una demostració d'esperit de lluita i esforç col·lectiu que es va transformar en heroïcitat quan el tir de Vives va entrar per a deliri d'una grada entregada al coratge dels seus.

A les baixes ja conegudes de Luke Sikma i Sam Van Rossom calia sumar la de Rafa Martínez, que es va lesionar al segon partit a Madrid. Per si fóra poc, John Shurna al primer quart i Antoine Diot al segon s'unien a la llista d'absències.

El partit va començar amb Sato i San Emeterio liderant l'atac dels de Pedro Martínez i Sergio Rodríguez encarregant-se de la rèplica blanca. En una entrada a cistella Shurna va ser desequilibrat per Jonas Maciulis i en la caiguda es va lesionar al braç. La duresa de l'acció va encendre a l'afició taronja. Martínez tirava de Vladimir Lucic per a substituir al d'Illinois i ell va respondre de meravella, signant una de les seues millors actuacions en València, que va començar a edificar amb una esmaixada impressionant en la cara de Gustavo Ayón. El primer quart acabava amb 25-19 per al València Basket.

L'encert de Sergi Llull al començament del segon quart va igualar el tanteig. A més, Diot no podia continuar pels seus problemes musculars i Justin Hamilton feia la tercera falta personal. Eren moments complicats per als valencians, però els bons minuts de Trias -secundari de luxe-, Sato i Lucic portaven a l'equip taronja al descans amb dos punts d'avantatge sobre el Real Madrid (47-45).

En la reanudació el ritme anotador abaixà en els dos equips fins que Fernando San Emeterio es va ficar el tratge de líder i va deixar el marcador en 64-56 quan només quedava un quart. Al començament de l'últim període Llull va ser expulsat després d'una tècnica quan havia comés la quarta falta, però Rudy i Nocioni van ficar als blancs en el partit. Un triple de Sato va ficar el 74-74 i el marcador es va quedar ací, forçant la pròrroga.

El temps extra començava malament per al València Basket, amb els punts de Rudy Fernández i l'expulsió de Sato. Però Hamilton i Vives van igualar el partit a 85 a falta de 16'1 segons. Felipe Reyes va errar un dels dos tirs lliures de què disposava, deixant als taronja a només un punt en l'última possessió. Guillem Vives va pujar la bola i quan pareixia que tot s'apagava després d'escorar-se en excés a la dreta, es va girar cap a la cistella i amb un llançament agònic va desencadenar la bogeria en la Fonteta i va estirar la sèrie, com a mínim, fins al quart partit.

 

87 - València Basket (25+22+17+10+13): Vives (12), San Emeterio (17), Sato (17), Shurna (3), Hamilton (10) -cinc inicial- Stefansson (3), Dubljevic (5), Diot (2) Trias (-), Lucic (18) i Peterson (-).

86 - Real Madrid (19+26+11+18+12): Sergio Rodríguez (8), Maciulis (-), Taylor (5), Thomkins (14), Ayón (4) -cinc inicial- Rudy Fernández (22), Nocioni (10), Reyes (4), Carroll (8), Llull (11) i Doncic (-).

Àrbitres: Hierrezuelo, Pizarro i Bultó. Eliminaren per faltes personals a Sato (m.41) i a Llull (m.33).

Incidèncias: tercer partido de l'eliminatòria semifinal de la Lliga Endesa disputat al pabelló de la Font de Sant Lluis davant 8.500 espectadors.

Arxivat a:

Destacats