Viñales tanca els entrenaments amb el millor temps en el Circuit Ricardo Tormo

Álex Rins va haver de ser traslladat a l'Hospital 9 d'Octubre de València després de patir un accident

Jorge Lorenzo Miércoles Valencia Test Circuit Ricardo Tormo MotoGP Foto ...

Maverick Viñales va ser el més ràpid en l'últim dia d'entrenaments de pretemporada de MotoGP en el Circuit Ricardo Tormo. Viñales, que ja va liderar els temps en la sessió del dimarts, va registrar un temps d'1'29.975 poc menys de dues desenes millor que el campió del món de la categoria Marc Márquez (Profunda).

El temps d'ahir de Viñales suposa la tercera millor volta de la història del Circuit Ricardo Tormo, ja que fins dissabte passat –quan Jorge Lorenzo va aconseguir la pole amb 1'29.401 i Marc Márquez el segon lloc amb, 1'29.741 durant el classificatori del Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana– ningú havia rodat amb eixos nombres.

Márquez (Repsol Profunda) i Andrea Dovizioso (Ducati) van acabar el dia en segona i tercera posició, respectivament, mentre que l'italià Valentino Rossi (Yamaha) va registrar el seté millor temps, i Jorge Lorenzo, que el dimarts es va estrenar amb Ducati, el vuité. Dani Pedrosa (Repsol Profunda), per la seua banda, va aconseguir la cinquena posició en la taula de temps.

Els espanyols Alex Espargaró (Aprilia) i Álvaro Bautista (Ducati) van ser nové i catorzé, respectivament. Hector Barberá (Ducati) va acabar quinzé, mentre que Pol Espargaró (KTM) va aconseguir la dissetena posició i Tito Rabat (Profunda) la divuitena.

L'últim dia d'entrenaments de pretemporada en el Circuit Ricardo Tormo va destacar per l'aparició de bandera roja al principi de la sessió a causa de les caigudes de Rins i Iannone. A més dels pilots de Suzuki, Márquez i Baptista van patir caigudes, ambdues sense conseqüències greus. Sam Lowes, després d'anar-se'n a terra el dimarts, va decidir ahir no eixir a pista.

Rins, que s'estrenava en la categoria regna amb Suzuki, es va anar al sòl en la corba Champi Herreros i posteriorment va ser traslladat a l'Hospital 9 d'Octubre de València per a sotmetre's a diverses proves. La revisió mèdica va determinar que el pilot català té lesionades les vèrtebres t8 i t12, per la qual cosa haurà de descansar durant aproximadament un mes i es perdrà així els test de pretemporada de Jerez.

Iannone, per la seua banda, va caure en la mateixa corba, poc després que el seu company de box. Afortunadament, l'italià no va patir ferides de gravetat, encara que la seua moto ha quedat destrossada. Després de la caiguda, els comissaris van mostrar bandera roja i els entrenaments van ser suspesos durant prop de mitja hora per a treballar en les proteccions del circuit. Al final, l'italià va ser quart.

L'activitat en el Circuit Ricardo Tormo continuarà este cap de setmana amb l'última prova del FIM CEV Repsol, on es disputaran el Campionat del Món Junior de Moto3, els campionats d'Europa de Moto2 i Superbike i la Kawasaki Cup.