Victòries i Rècords per a Antonio Benito i Joselyn Brea a València Triatló 2016

Bonica lluita aquest diumenge 11 de setembre per guanyar una competició que repartia 12000 € entre els guanyadors i que va atraure triatletes de primer nivell a València Triatló.

Guardar

_DSC8625
_DSC8625

A les 7.30 del matí els quasi 200 triatletes que configuraven la primera eixida masculina d'aquest Triatló Olímpic se situaven en l'eixida de la competició en la qual a priori semblava anava a ser una lluita entre els 6 triatletes favorits. Víctor Benages del C.T. Huracà Hammer es posava al capdavant des de les primeres braçades, encara que no es va escapar en cap moment en solitari i va ser acompanyat per un grup durant tot el segment format per Antonio Benito, Emilio Aguayo, Alejandro Canyes, Alberto Graella, i Roberto Sánchez Mantecón. Els sis triatletes arribaven a la T1 i eixien formant un escamot en el segment ciclista, en el qual sembla que va haver-hi col·laboració fent lloc pel que fa al segon grup, en el qual marxaven homes perillosos com Ramón Ejeda. El grup va realitzar la T2 i després d'aquesta van eixir a córrer al capdavant Antonio Benito i Roberto Sánchez Mantecón. El triatleta valencià que actualment forma part del club de la Universitat d'Alacant va intentar deixar a Antonio realitzant diversos atacs, però el sòlid esportista del Cidade de Lugo Fluvial va aguantar i finalment va aconseguir realitzar un esprint final que li va donar la victòria sobre Mantecón i el rècord de la prova amb un temps d'1 hora 52 minuts i 23 segons. Per darrere, Víctor Benages aconseguia la tercera plaça en el podi realitzant una excel·lent carrera en solitari però seguit de prop per Alejandro Canyes, del Arcade Inforhouse Santiago que va ser quart. El també valencià Emilio Aguayo del CDM Avant Montcada Triatló i Paratriatló era cinqué aconseguint l'últim dels premis econòmics masculins.

En la prova femenina era Sara Pérez la que prenia l'avantatge en el segment de natació realitzant una agressiva bicicleta al capdavant i eixint de la T2 amb més de 3 minuts d'avantatge sobre els seus més directes rivals, Joselyn Brea i Anna Godoy. Sara Pérez, del club X3M mantenia el liderat fins a la segona volta de carrera a peu, però l'excel·lent carrera de Joselyn va fer que li arrabassara la primera posició guanyant aquest València Triatló en 2 hores 8 minuts i 8 segons, també rècord de la prova femenina. Sara Pérez arribava segona i Anna Godoy del Cidade de Lugo Fluvial tercera, declarant ambdues que havia sigut molt dur per a elles realitzar el segment de carrera per les altes temperatures. La primera valenciana a creuar la meta va ser Miriam Muñoz, la triatleta del C.T. Laboratori SyS guanyadora de les dues anteriors edicions; quarta classificada i satisfeta amb el resultat, ja que el nivell esportiu de les triatletes en el podi és de moment inassolible per a ella. Cinquena era la jove Noelia Juan del Club C.I.A. Bétera sent l'última de les premiades econòmicament en aquest València Triatló.

En clubs la suma dels temps dels vuit millors xics i de les quatre millors xiques que puntuaven va donar la victòria masculina i femenina al C.T. Laboratori SyS; que va guanyar 2800 € en estos dos premis, segons van ser els xics del CDM Avant Montcada Triatló i Paratriatló aconseguint 800 € per al seu equip i tercers el C.T. Huracà Hammer, el premi del qual va ser de 400 €. En féminas van acompanyar al club valencià les xiques del C.I.A. Bétera guanyant també 800 € i les madrilenyes de Triatló Clavería el premi del qual de 400 € es van portar amb increïble satisfacció.

El premi al club més nombrós va ser per al CDM Avant Montcada Triatló i Paratriatló.

Un total de 1600 esportistes van competir al llarg de la jornada de diumenge en l'espectacular Marina Real de València i van complir el seu objectiu de creuar la meta de València Triatló, el lema del qual en aquesta edició #NosVemosEnLaMeta va atraure un total de 3350 esportistes inscrits en les diferents modalitats que es van disputar dissabte i diumenge.

Les classificacions completes de totes les modalitats estan en l'apartat de resultats de www.triatlocv.org

Excel·lent ambient i inoblidable edició per a l'organització, a càrrec de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb l'Ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal, que va voler agrair als esportistes participants la seua presència en la prova així com al nombrós públic assistent.

Destacats