València obri les seues portes a l'elit mundial del tennis femení: "És història per al tennis valencià"

El BBVA Open Internacional València serà una realitat 4 al 12 de juny dins de la categoria WTA 125

Guardar

Presentació del BBVA Open Internacional de Valencia
Presentació del BBVA Open Internacional de Valencia

El millor tennis torna a València. Per primera vegada en la seua història, la capital del Túria (i la Comunitat Valenciana) albergarà un torneig dins del circuit professional WTA (Women's Tennis Association), en el qual competeixen les millors raquetes del món. Ahir va tindre lloc la presentació del BBVA Open Internacional València que se celebrarà del 4 al 12 de juny, just després de Roland Garros, i en ascendir la seua categoria, els premis aconsegueixen fins als 125.000 dòlars.

Amb aquesta notícia, la capital valenciana es converteix en la segona ciutat d'Espanya en el calendari de la WTA, al costat de Marbella, i a l'espera de veure si el de Tenerife repeteix aquesta temporada. Aquest salt ha sigut possible gràcies a l'extenista i directora del torneig, Anabel Medina, i la seua col·laboració amb Tennium. La seu de l'esdeveniment serà l'Sporting Club de Tennis.

"Mai abans hi havia hagut un torneig d'aquestes categories de tennis femení a València. És història per al tennis valencià i per a València", conta Medina. L'extenista destaca la importància que "únicament" 75 ciutats a tot el món celebren un torneig WTA, però també el fet que el paper de la dona "es pose en valor" amb l'evidència d'haver pogut "fer passos més ràpids dels esperats".

Després de l'edició de 2021, més del 90 % dels socis de l'Sporting Club de Tennis van manifestar la seua intenció de poder "continuar gaudint d'un esdeveniment d'aquestes característiques", manifesta el president del club valencià, Miguel Selvi.

Per això, el president de la Real Federació Espanyola de Tennis, Miguel Díaz, recorda que "aquestes oportunitats" ofereixen a les jugadores espanyoles poder "barallar per punts i jugar a casa, amb tots els beneficis que això suposa". Aquesta nova sinergia, unida al suport com a patrocinador principal de BBVA, certifica la intenció ja presentada en l'edició de 2021 de convertir-se en un torneig WTA i poder reunir en la capital del Túria a algunes de les millors jugadores del circuit internacional.

"Des del minut zero sabia que aquest projecte transcendiria el merament esportiu i la seua trajectòria així ho demostra. Sense anar més lluny, l'any passat es va convertir en el primer torneig a compensar la petjada de carboni", explica David Conde, director territorial Est de BBVA. El directiu també mostra el seu orgull amb el projecte que ha donat oportunitats a jugadores a les quals han vist "créixer i consolidar-se", per la qual cosa ha aconseguit que "València siga un referent en tennis femení i que, sens dubte, tinga un futur prometedor".

En relació al torneig que tindrà lloc una vegada acabe Roland Garros, l'aforament passarà de mil a 1.200 espectadors, en comparació amb edicions anteriors. Hi haurà una celebració d'un 'Dia de la dona' i d'un 'Kids Day' dedicat als més xicotets, així com altres accions que ja es realitzaven com el torneig sub-16, l'exhibició de 'blind-tennis' i continuar sent un torneig neutre en la petjada de carboni.

La directora del torneig, Anabel Medina, reconeix respecte al futur del torneig que "som ambiciosos però també molt conscients de cada pas. Ara cal consolidar-se com a torneig WTA, anar pas a pas i la possibilitat de pujar més de categoria ja ho veurem més endavant".

Entrades

A partir del pròxim dimarts 5 d'abril es podrà començar a aconseguir les entrades per a aquest esdeveniment que tindrà lloc entre el 4 i el 12 de juny d'enguany. Això sí, a través de la pàgina web del torneig.

Per a aconseguir tirar avant, el BBVA Open Internacional de València compta amb el suport d'institucions públiques com l'Ajuntament de València, Generalitat Valenciana i la Diputació de València, juntament amb entitats privades com la Fundació Trinidad Alfonso, Volvo, RFET, Dacsa, Melt Group, Global Omnium, Abenet Solucions, Climate Trade o Vegamar, entre altres.

Arxivat a:

Destacats