València comptarà amb un nou centre d'esports urbans

Se situarà en una antiga nau industrial en el barri de la Creu del Grau i es podrà practicar parkour o escalada

Guardar

Una dona practica escalada en un rocòdrom
Una dona practica escalada en un rocòdrom

València comptarà amb un nou centre d'esports urbans en el qual es podrà practicar parkour i escalada, entre altres esports, tal com ha anunciat aquest diumenge l'Ajuntament de València, com a gran projecte de la regidoria d'Esports per a l'any vinent.

En concret, la Fundació Esportiva Municipal ha aprovat la redacció del projecte bàsic i d'execució de les obres de rehabilitació d'una antiga nau industrial que es troba al carrer Noguera, número 19, situada en el barri de la Creu del Grau.

En aquesta parcel·la de 2.115 m² se situarà el centre esportiu, dels quals 1.335 m² seran per a la construcció de la part coberta, mentre que s'habilitaran altres 940 m² per a activitats en l'exterior. D'aquesta manera, es construirà una superfície total de 2.275 m², ha explicat l'ajuntament.

Javier Mateo, regidor d'Esports, ha apuntat que des de la Fundació Esportiva Municipal "continuem amb la creació de nous espais per a la pràctica esportiva i, en aquest cas, amb l'aposta per les noves matèries esportives com els esports urbans".

Mateo ha assenyalat que la rehabilitació d'aquesta nau "permetrà a les persones amants de l'esport com parkour, escalada o skate, prendre contacte amb aquestes modalitats amb més de 2.000 metres quadrats dedicats a aquestes pràctiques esportives. Aquest és un dels grans projectes de l'àrea d'Esports per al 2023", ha destacat el titular d'Esports.

De moment, la primera fase de redacció del projecte bàsic i d'execució de les obres tindrà una inversió del voltant de 14.300 euros, IVA inclòs. I una vegada designada la licitació comptarà amb un pressupost base d'execució de 431.870,18 euros.

València es consolida com a ciutat esportiva urbana

Mateo ha assenyalat que el centre no sols estarà pensat per als qui practiquen aquests esports de forma avançada, sinó també per a principiants, per la qual cosa tindrà assessorament tècnic dut a terme per monitors i monitores especialitzades, com requereixen aquestes disciplines.

El nou centre d'esports consolidarà la capital del Túria com a ciutat esportiva urbana. El regidor d'Esports ha recordat que València ha sigut seu de diferents esdeveniments d'esports urbans, com el Valencian Skate European Open, que enguany va celebrar la seua segona edició i en el qual es van desenvolupar diferents competicions nacionals com el Campionat d'Espanya Street Skateboarding 2022 i el València European Skateboarding Open 2022, i també proves internacionals com el Campionat d'Europa 2022 Street o el Campionat d'Europa 2022 Park (de la disciplina roller).

L'espai se suma a les diferents instal·lacions situades al Jardí del Túria, com les pistes de skate boarding, situades entre en el tram VI i en el tram XII, i la pista de patinatge, situada també en el tram XII.

Destacats