El Valencia CF acusa a la Generalitat de 'mala fe' en el cas del Nou Mestalla

El club valencianista ha presentat una demanda en el Contenciós-Administratiu contra l'acord del Consell que anul·lava la LLIGUE

Guardar

L'estadi Nou Mestalla inacabat
L'estadi Nou Mestalla inacabat

El València CF pren mesures legals contra el Govern valencià en una acció sense precedents. Segons informació exclusiva revelada per Sin Ataduras, el club ha presentat una querella de quasi 200 pàgines contra l'Acord del Consell de setembre de 2022. Aquest acord desestimava el recurs interposat pel club contra una decisió prèvia del Consell al juliol, en la qual es donava per conclosa la requalificació urbanística (ATE) dels terrenys del Nou Mestalla, declarant-la caducada.

En l'extens escrit presentat davant el Contenciós-Administratiu, el València CF argumenta que l'Acord del Consell és "nul de ple dret" pel fet que es va presentar fora del termini legal establit. A més, el club al·lega que els retards en el compliment dels requisits exigits per a la requalificació no són responsabilitat seua, uns requisits que inclouen la urbanització dels voltants del Nou Mestalla, la construcció del poliesportiu de Benicalap, el desenvolupament del sòl terciari del nou estadi i la finalització del Nou Mestalla en si.

El València CF acusa directament l'Administració d'haver-se mantingut "totalment al marge de l'execució de l'ATE" durant anys, la qual cosa consideren un acte deliberat de mala fe. En la seua denúncia, el club assenyala que tant l'Ajuntament com la Generalitat han obstaculitzat intencionalment la culminació de les obres, i afirmen que aquestes accions busquen perjudicar el màxim accionista, Peter Lim. Segons el València CF, aquest atac no sols afecta Lim com a inversor, sinó que també té conseqüències negatives per al club i per a la societat valenciana en el seu conjunt.

Com a prova de les suposades dificultats imposades per les institucions valencianes, el club esmenta una entrevista a Sandra Gómez, vicealcaldessa de València, en la qual aquesta deixava oberta la possibilitat d'un canvi de promotor per al projecte. L'escrit de denúncia del València CF acusa directament a Gómez i considera que la seua declaració insta al màxim accionista a vendre les seues accions i marxar-se.

Quant a la compensació econòmica que el València CF reclama, la demanda no especifica una xifra exacta, però argumenta que es tracta d'una quantitat indeterminada d'acord amb l'article 42 de la Llei de Jurisdicció contenciosa administrativa (LJCA).

D'altra banda, el club destaca que compta amb garanties per a la finalització del Nou Mestalla, assegurant que no sols tenen cobert el 70% del finançament, sinó el 100%. Aquesta afirmació es basa en un préstec de 80 milions d'euros atorgat per CVC, i en un finançament pont futura de 30 milions d'euros, dels quals 15 milions provenen del fons d'inversió anglés Rights & Mitjana Funding Limited i altres 15 milions són un préstec de CaixaBank.

Destacats