València acull la presentació de la XII Volta Ciclista que recorrerà la província el cap de setmana

La ronda valenciana tira a rodar un any més en la seu central de la corporació provincial, en presència de representants institucionals, alcaldes i alcaldesses dels municipis per on passarà la carrera

Guardar

Presentación Volta ciclista província de València. Foto d'Abulaila
Presentación Volta ciclista província de València. Foto d'Abulaila

El pati del Palau de la Scala de la Diputació ha acollit un any més la presentació de la Volta Ciclista a la província de València, que en la seua dotzena edició arrancarà dijous, 8 de setembre, des del Bioparc de València, en una etapa de 135 quilòmetres amb destinació Vilamarxant i tres voltes al traçat dissenyat al Camp de Túria; continuarà amb dues jornades de muntanya divendres i dissabte amb l'ascensió de huit ports, un d'ells de primera categoria; i finalitzarà diumenge amb el tradicional circuit urbà pels voltants de Montcada.

Sota la direcció d'Amadeo Olmos, president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana (FCCV), la Volta a València-Trofeu Diputació compta enguany amb la participació de 20 equips de categoria elit i sub-23, la major part nacionals amb seu a Galicia, Catalunya, Madrid, País Basc, Extremadura, Murcia, Navarra, Huesca, les Illes Balears, León i la Comunitat Valenciana, així com dues esquadres franceses i la Selecció nacional d'Israel.

Després de la primera etapa entre València i Vilamarxant, que inclou tres voltes en una espècie de recorregut entre Riba-roja, Cheste, Loriguilla i la meta de Vilamarxant, l'escamot es desplaçarà a Estivella, al Camp de Morvedre, per a iniciar una jornada en la qual s'ascendirà fins en tres ocasions el port del Juncar-Cruz de los Caídos i es coronarà el pic del Garbí, de primera categoria, per la seua cara més exigent, des de Segart. La muntanya es prolongarà durant la decisiva etapa del dissabte entre Benaixeve i Aras de los Olmos, amb les pujades a la Mataparda i el Remedio i per partida doble a la Montalbana, de segona categoria. La ronda valenciana conclourà a Montcada, amb les nou voltes en un circuit de poc més de deu quilòmetres pels voltants de la localitat de l'Horta Nord.

En paraules d'Amadeo Olmos, que afronta la seua última carrera al capdavant de la FCCV perquè no va presentar candidatura per a les eleccions que s'aveïnen, "aquesta volta és la més prestigiosa d'Espanya en el seu nivell, i això ho demostra la multitud de sol·licituds dels millors clubs per a participar. Això és gràcies sobretot a la combinació d'un gran suport institucional amb la col·laboració de patrocinadors privats; així com el treball de les forces de seguretat de l'Estat, que permeten que la competició es desenvolupe en les millors condicions i garantint la seguretat de corredors i aficionats".

Unint forces

Com a amfitriona d'aquest front institucional que promociona la pràctica i la cultura de l'esport amb esdeveniments com la Volta a València se situa un any més la Diputació, que col·labora en l'organització junt amb la Generalitat, l'Ajuntament de València i els ajuntaments que tenen un protagonisme especial en el recorregut. Acompanyat pel director general d'Esport de la Generalitat, Josep Miquel Moya, i el regidor d'Esports de la capital, Javier Mateo, el diputat Andrés Campos ha destacat de la Volta la seua "capacitat per a vertebrar un territori a través d'una competició que permet als joves talents valencians tractar-se amb els millors ciclistes de la categoria".

El responsable provincial d'Esports ha agraït als ajuntaments participants la seua implicació en la carrera, que els permet "mostrar la millor de les seues cares en un esdeveniment que a més de l'emoció esportiva es converteix en un aparador turístic per a les nostres localitats". Andrés Campos avança que la Diputació continuarà apostant per unir forces per a col·laborar en aquesta mena d'esdeveniments esportius que se celebren a la Comunitat, i per a "atraure altres competicions que convertisquen els nostres pobles i ciutats en escenari d'esdeveniments nacionals i internacionals com la Copa Davis o l'Eurobasket femení".

Destacats