Una victòria que val el segon lloc

El València Basket va dominar el encontre des de l’inici i va saber frenar el despertar del Iberostar Tenerife de l’últim quart

1617_vbc-ibt-3

Segons, així va dormir ahir el València Basket. Després d'aconseguir una treballada victòria davant un Iberostar Tenerife que va eixir adormit al parquet de la Fonteta. Els de Pedro Martínez van realitzar un partit molt seriós en defensa, sabia contra qui jugaven i no volien deixar caps per lligar, encertat en el tir i treballat en el seu conjunt. Els taronja van resoldre l'encontre en el primer quart quan aprofitant-se de l'atordiment dels visitants van fer bretxa en el marcador. Després del descans, el Iberostar Tenerife va voler traure el seu honor i el seu saber fer però el despertar de l'últim quart es va quedar en un intent doncs el València Basket, de la mà d'Oriola, no va voler que li aguaran la festa.

Diot, Sato, Thomas, Rafa Martínez i Dubljevic van eixir amb el ganivet entre les dents i la lliçó apresa. Si volien guanyar al segon classificat i a la millor defensa de la Lliga havien de fer-ho des del principi. I així ho van fer. El València Basket va atabalar als de Txus Vidorreta durant tot el primer temps trencant el partit quasi des dels primers minuts i no deixant-los anotar quasi, van tancar els primers deu minuts amb tan sols 11 punts. Per la seua banda, els locals anaven sumant punts a poc a poc arribant a tenir una renda màxima d'11 punts fins en dues ocasions (17-6, min. 8:75 i 19-8 faltant 43 segon per a acabar el quart).

El segon quart va ser més del mateix. El Iberostar Tenerife no trobava la forma d'entrar al cércol i tan sols les mateixes errades del València Basket eren els que no convertien el partit en una sagnia de punts. Encara així, el conjunt taronja va aconseguir augmentar les distàncies fins als 19 punts amb els quals van arribar al descans (38-19). En estos deu minuts el València Basket va circular perfectament la pilota, va defensar com si li anara la vida en açò després de cada pèrdua aconseguint que el Tenerife no rendibilitzara les pèrdues comeses. Fins i tot es van poder veure boniques jugades com el Alley-oop de Luke Sikma després de l'assistència de Vives que posava el 25-13 en el marcador en el primer minut del quart.

Després del descans, el Iberostar Tenerife semblava haver trobat la fórmula per a entrar al cércol taronja a través de Grigonis però els de Pedro Martínez perfectament orquestrats per Antoine Diot van tornar a ficar la cinquena marxa i, a pesar de la gran diferència en el marcador, no van permetre somiar als de Vidorreta amb la remuntada tancant el quart amb 60-43 mancant els últims deu minuts per jugar.

No obstant això, l'última cambra seria en el qual despertara el Iberostar Tenerife per a acostar-se per primera vegada des de l'inici del partit al marcador. Els primers cinc minuts els de Tenerife van traure un parcial de 2-12, gràcies en part al desencert del conjunt taronja en atac doncs l'anotació es va veure frenada amb errades, arribant a posar-se en el marcador a tan sols onze punts (60-49 min. 32). Però va anar llavors quan Pierre Oriola, en connexió amb Fernando San Emeterio, va aparéixer per a despertar als seus i no consentir que la renda seguira baixant, Bojan Dubljevic s'uní al català per els últims minuts de l'encontre la Fonteta visquera una festa i signaren una victòria (74-58) que els col·loca segons en la classificació de la Lliga Endesa.