Un últim quart seriós pren el vol al València Basket (83-91)

Kravtsov tancant el cèrcol i Diot, Sant Emeterio, Rafa Martínez i Joan Sastre en tir aconsegueixen una important victòria

1617_uni-vbc-4

Un altre final atapeït però solucionat amb eficàcia. El València Basket està acostumant-se a tancar els partits en els últims minuts. En algunes ocasions amb més probabilitats d'infart que en unes altres. Davant l'Unicaja ahir va aconseguir un important triomf en el seu partit 1500 en Lliga davant un rival directe no solament en el que a la classificació per a disputar la Copa del Rei es refereix sinó també per a lluitar per una plaça en l'Euroliga de l'any que ve. El partit va estar molt igualat en els tres primers quarts, amb alternança en el domini del marcador i en les desconnexions que patien tots dos equips tant en defensa com en atac. Va ser Rafa Martínez el que amb el seu encert des de la línia de 6,75 (sis va llançar i sis va ficar) va mantenir a l'equip en partit i uns concentrats últims deu minuts els que van donar la victòria al conjunt taronja. Un bon inici de l'últim quart de Joan Sastre, Kravtsov (10 punts, 8 rebots i 3 taps) tancant el cércol taronja en defensa, l'excel·lent adreça de Diot (12 punts i 7 assistències) i l'encert de Sant Emeterio i Rafa Rafa Martínez, sumat a la venjança de Will Thomas, agafant el rebot i anotant els últims punts taronja, van segellar el triomf en el 83-91 final.

Antoine Diot, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Slava Kravtsov van ser els primers a saltar al Martin Carpena amb l'objectiu d'aconseguir la victòria. No obstant això, l'Unicaja feia el propi i imposava un ritme frenètic en els primers minuts de partit manant en el marcador però sense aconseguir desenganxar-se a un València Basket que de la mà de Diot i Kravtsov equilibraven l'encert local. Després de l'intercanvi en el domini del lluminós va ser Sam Van Rossom qui va empatar el partit a 18 mancant dos minuts i Rafa Martínez que amb dos triples consecutius va posar el 18-24 en el marcador.

El segon quart va començar amb Dubljevic anotant però va ser quan l'Unicaja va despertar de la mà de Fogg que amb set punts de manera consecutiva rebaixava la distància a tres punts (25-28). El València Basket va desconnectar i Brooks i Ndiaye li van donar la volta al partit. No obstant això, el duel seguia igualat i a pesar que els locals havien millorat en defensa no aconseguien desenganxar. Kravtsov va trencar el parcial en contra i va empatar a 30 mancant cinc minuts per a arribar al descans. Volta a començar. Els triples de Sant Emeterio i el capi (el cinqué i el sisé sense fallada) obligaven als verds a parar el partit amb el 34-39 en el marcador. L'Unicaja va aprofitar la represa perquè Musli i Brooks posaren al seu equip per davant i Waczysnki deixaren el lluminós en el 42-40 amb el qual s'arribava al descans.

El tercer quart va ser una continuació de la història. Igualtat en ritme, defensa, encert i error. No obstant això, l'Unicaja seguia portant el ritme del partit i els de Pedro Martínez a poc a poc van ser millorant en defensa el que a poc a poc li va ser donant el domini de la situació. Diot empatava de nou el partit (46-46) mancant 7 minuts per al final del quart, el València Basket va agafar el domini fins que el temps mort de televisió fa que l'Unicaja enlaire en el marcador amb un parcial de 9-0 que trenca Dubljevic (59-55). Els últims punts del quart van ser els dos punts de Ndiaye (60-55), el triple de Vives (60-58), la cistella de Brooks (62-58) i el triple de Sastre que deixava el marcador en 62-61 mancant deu minuts per jugar.

La igualtat del partit presagiava un final atapeït i, per què no, d'infart. Un triple de Van Rossom i dos tirs lliures de Sastre posaven el 62-66 en el marcador per a inaugurar els últims deu minuts. Uns minuts brillants de Sastre li van convertir en el referent ofensiu i la magnífica direcció de Diot van fer que el Valencià Basket arribara a l'equador del quart amb una renda de 4 punts (70-74) escassa però que ben gestionada podia donar una victòria. Kravtsov, va tancar més si cap al cércol visitant, amb dos taps seguits i els dos tirs lliures ficats per Sant Emeterio, el conjunt taronja seguia sumant (72-78). L'últim minut es va fer llarg, l'Unicaja no donava el partit per perdut però llavors va aparéixer Thomas per a segellar la seua venjança. Fogg va cometre falta sobre Rafa Martínez, que va anotar un dels tirs lliures. El segon ho va fallar i Will Thomas va capturar el rebot i el capi va tornar a traure una altra personal que esta vegada no va fallar (79-85) a 40 segons per al final. Les errades des de la línia de tir lliure de l'Unicaja en els últims instants de partit i l'encert taronja des de la mateixa línia de la mà de Will Thomas van liquidar el partit en el 83-91 final.