Rècord d'inscrits en Marató València 2023: s'esgoten els 33.000 dorsals

El 54% de les persones participants en Marató València 2023 són estrangers i el 20% dones

Guardar

Eixida Marató València 2022
Eixida Marató València 2022

La Marató València Trinidad Alfonso ha tornat a superar totes les expectatives, esgotant els 33.000 dorsals que havia disposat per a la seua pròxima edició del 3 de desembre de 2023, quasi set mesos abans de la seua celebració. Aquesta carrera, considerada com la millor d'Espanya per la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA), ha aconseguit un nou rècord de participants inscrits, superant la seua pròpia fita anterior.

La Marató València, organitzat per la SD Correcaminos i l'Ajuntament de València, comptarà amb un 54% de participants estrangers, la qual cosa també és el major percentatge de la seua història. Els corredors de la Comunitat Valenciana suposen el 25% i la resta d'Espanya assoleixen el 21%. A més, la participació femenina ha augmentat tant en percentatge com en números absoluts, amb un 20% de les inscripcions completades per dones (nou dels participants es van identificar com no binaris).

Una altra dada interessant és que el circuit de València Ciutat del Running és una excel·lent oportunitat per a debutar en marató, ja que el 21% dels inscrits participaran per primera vegada en la distància de 42.195 metres ací. A més, un 38% dels participants gaudiran per primera vegada de la Marató València.

Paco Borao, director de carrera, es mostra molt satisfet amb la fidelitat que els corredors valencians, espanyols i estrangers han demostrat a la prova: "Obtenir aquesta xifra d'inscrits exigeix una enorme responsabilitat per a treballar en un gran esdeveniment per a la ciutat de València i que siga satisfactori per a tots els participants", afirma.

Com aconseguir un dorsal per a la Marató València 2023

Per a aquells que no han aconseguit un dorsal, encara tenen l'oportunitat d'unir-se a la llista d'espera a través del lloc web de la carrera i esperar el seu torn.

També és possible adquirir una experiència prèmium que inclou avantatges addicionals com a accés a la zona VIP per a corredors i acompanyants, dorsals per al Bimbo Breakfast Run, guarda-roba prèmium o foto en meta, entre altres serveis.

Destacats