Programa 'Educa Sport & Natura' acosta l'esport al mitjà natural

Guardar

deporte
deporte

La Fundació Esportiva Municipal de l'Ajuntament, en col·laboració amb l'Associació d'Esports 'Prodemon', organitza per segon any consecutiu la campanya d'esport escolar en la naturalesa "Educa Sport & Natura". Aquesta iniciativa, dirigida als alumnes de 4° a 6è de Primària i 1° i 2° de l'ESO (segons la modalitat escollida), té com a objectiu acostar als més xicotets a alguns esports i modalitats menys coneguts que es desenvolupen en entorns naturals, com a escalada, senderisme, orientació o bicicleta tot terreny.

Un grup de tècnics esportius i especialistes en animació en temps lliure estaran a la disposició d'escolars i professors per a donar-los a conéixer aquests esports i que puguen traure un rendiment educatiu pràctic. Aquesta campanya compta amb l'avantatge que es desenvolupa dins del nucli urbà, on es podran aprofitar els nombrosos espais naturals que ofereix el Jardí del Túria. Les activitats tindran lloc des d'1 de març fins al 30 de maig en l'antic llit del riu. La inscripció és gratuïta, ja que es tracta d'una campanya subvencionada al cent per cent per la Fundació Esportiva Municipal, i de la qual podran beneficiar-se fins a 300 escolars.

"Este programa de la regidoria té com a objectiu aprofitar d'una banda les possibilitats urbanes de València per a desenvolupar activitats esportives, i per una altra divulgar alguns esports com l'escalada al públic infantil, la qual cosa amplia l'oferta activa de l'Ajuntament als seus ciutadans", ha declarat Maite Girau, regidora d'Esports. Segons les seues pròpies paraules, la Fundació Esportiva Municipal que ella presideix, farà una valoració sobre el grau d'acceptació del programa, que podria ampliar-se en el futur si els col·legis ho demandaren.

Els centres educatius podran escollir, per exemple, escalada en rocòdrom, amb grups de 20 alumnes com a màxim, que s'impartirà en la instal·lació del Complex Esportiu Cultural Petxina. Inclou una sessió de matí amb una part teòrica sobre tipus de material i tècniques de progressió vertical, així com informació de les zones-escola d'escalada de València.

En senderisme i orientació s'oferirà una xarrada informativa prèvia sobre com orientar-se en el mitjà natural, i a continuació en el parc urbà es presentaran els elements que defineixen l'activitat esportiva: balises, brúixola, mapes, senyalització, etc. A través de dinàmiques de grup es treballarà l'ús de la brúixola en el mitjà natural i mitjançant jocs en grups es realitzarà una pràctica d'orientació per un itinerari marcat en un mapa. L'activitat finalitzarà amb un joc en xicotets grups que consisteix en la cerca d'un tresor a través de senyals amb l'ajuda de mapa i brúixola.

Amb bicicleta tot terreny s'ensenyen les regles bàsiques de circulació en mitjans urbans i naturals amb una explicació audiovisual, els espais per a la pràctica esportiva (carrils-bici, vies verdes, cicle rutes, pistes forestals..) i elements de seguretat viària. També s'inclou la ubicació de les parts de la bici i la seua funció, l'ajust dels elements de seguretat viària (casc, guants, frens...) i finalment a aprendre a escoltar i entendre les normes d'educació viària de la bici.

Destacats