Pedro Martínez: "Ho veig més difícil, espere que tots siguem capaços de fer un pas avant. Hem d'agarrar-nos a l'equip"

El tècnic veu complicat el partit davant el Bilbao per la situació física de la plantilla i per la qualitat del rival

Guardar

img_3235
img_3235

Pedro Martínez, porta diverses setmanes preocupat per la situació física dels seus homes. A la baixa per lesió de Boja Dubljevic se li han unit en les últimes setmanes les molèsties de Pierre Oriola, Slava Kravtsov (tots dos ja recuperats), Romain Sato (que va contraure un virus el cap de setmana passat), Joan Sastre i Fernando San Emeterio (els dos dubte per a hui). No obstant això, el tècnic taronja confia que els jugadors que estan en plenes condicions físiques puguen tirar el partit avant doncs el que realment té el València Basket és la força de l'equip. "No pot ser que els problemes físics que tenim no ens deixen pensar en positiu. Hem de tenir la il·lusió de tirar el partit avant. És veritat que ho veig més difícil però espere que tots siguem capaços de fer un pas avant i que els jugadors que estan sans ho facen molt bé. Hem d'agarrar-nos a l'equip. L'equip ha d'estar per sobre de les baixes o els moments de forma pitjor que puguem tenir per culpa de les lesions. Sóc optimista en què tindrem una bona resposta d'equip i crec que tenim la capacitat de guanyar", argumentava Pedro Martínez en la prèvia del partit de hui davant el RETAbet Bilbao Basket (18.30 hores, Fonteta).

Respecte a la situació de la infermeria, el tècnic va assenyalar que tant Sato com a Sant Emeterio "estan més que entre cotons, molt al límit, encara que crec que sí que van a jugar, almenys el dijous van entrenar per primera vegada. Romain va tenir un virus i s'ha quedat molt feble, cada dia està millor i és qüestió de temps que ho acabe superant, però encara no sé quan podem comptar amb ell però crec que no gaire. Fernando té un colp que li ha invalidat tota la zona del maluc i el dijous també va fer el primer entrenament amb moltíssima precaució i evitant el contacte en la mesura del possible. Creiem que se solucionarà, però el partit és demà (per hui) i veurem com arriba". Per este motiu, el tècnic convocarà a un dels jugadors del planter per si de cas fera mancada per a la rotació del equip. "En la banqueta estarà un dels dos joves que entrena amb nosaltres, bé Emil Savic o Josep Port. Si no ens trobem en una situació desesperada no jugaran, comptem amb què els professionals es basten. No podem donar-los la responsabilitat que suposa un partit com este si no és necessari", explicava Pedro Martínez.

Respecte al seu rival i el partit de hui, el tècnic taronja assenyalava que l'encontre té certa transcendència doncs és un rival directe pels llocs de Copa del Rei però que, en certa forma, és un partit més dels 16 que han de jugar en la primera volta. "El RETAbet Bilbao és un rival que està empatat amb nosaltres pel que el partit té una transcendència important. Però és un partit de Lliga Regular i no cal donar-li una transcendència que siga decisiu perquè és una competició de 16 partits en la primera volta, que és on ens enfoquem nosaltres per a la classificació per a la Copa. Intentarem donar el màxim, sabem que lluitem contra un rival que ho està fent molt bé", argumentava el tècnic.

En referència al que fóra el seu ajudant fins al passat estiu, Carles Duran, Pedro Martínez va explicar que "pot ser que tinga cert avantatge doncs juguem igual que quan l'estava amb nosaltres, fins als senyals dels sistemes són les mateixes. Carles té tota la informació, però el bàsquet és un joc de jugadors i no d'entrenadors i hem canviat alguns jugadors respecte als quals hi havia l'any passat i açò varia el que passa en la pista. És indubtable que no haurà hagut de gastar molt temps a estudiar-nos, però és un xicotet avantatge, no crec que siga un gran avantatge perquè al final els que decideixen són els jugadors".

Destacats