Nani, reforç de luxe per al Valencia

El portugués signa per tres temporades, després d'haver pagat el Valencia la clàusula de rescissió, de 8'5 milions d'euros, al Fenerbahce.

Guardar

Nani VCF
Nani VCF

El primer fitxatge del Valencia 16/17 ja és una realitat. Es tracta de Luis Carlos Almeida da Cunha (Praia, Cap Verd, 17 de novembre de 1986). Sí, Nani serà blanc-i-negre les pròximes tres campanyes per un salari que s'estima serà proper als 3 milions d'euros anuals.

El jugador es troba disputant l'Eurocopa, on la seua selecció està classificada per a les semifinals. Quan termine la seua participació viatjarà a la capital del Túria per a passar la revisió mèdica i ser presentat a l'afició de Mestalla. Després d'unes xicotetes vacances es posarà a les ordres de Pako Ayestarán.

Nani, de 29 anys, arriba procedent del Fenerbahce turc, mitjançant el pagament dels 8'5 milions d'euros de la seua clàusula de rescissió. Al club d'Estambul ha disputat 46 partits durant l'última temporada entre Lliga, Copa i Europa League, anotant un total de 12 gols i donant 13 assistències.

El capverdià va començar a l'Sporting de Lisboa, on es va incorporar quan era juvenil. El seu debut amb el primer equip va ser el 10 d'agost de 2005 en un partit de tercera ronda de classificació per a la Champions League contra l'Udinese. El seu primer gol com a professional va ser el 30 d'octubre davant el Boavista. Aquella temporada la va acabar amb 36 aparicions i 5 gols en totes les competicions.

En la seua segona campanya a l'Sporting, Nani va jugar 40 partits i va ficar 6 gols, cridant l'atenció del Manchester United, que el va fitxar en estiu del 2007 per 25'5 milions d'euros. Set temporades va durar l'idil·li entre el jugador portugués i els Red Devils, disputant un total de 230 partits i anotant 40 gols i fent 73 assistències en eixe temps.

La temporada 2014/15 va tornar a l'Sporting de Lisboa, esta vegada cedit. 37 partits, 12 gols i el títol de la Taça de Portugal van ser el seu regal a l'afició lisboeta, de la que es va acomiadar per a anar a jugar al Fenerbahce. Amb la selecció portuguesa ha jugat 101 partits i anotat 20 gols, participant en un Mundial (Brasil 2014) i 3 Eurocopes (la de 2008, la de 2012 i la present).

En total, Nani ha disputat 389 partits com a professional, on ha ficat 76 gols i ha donat 104 assistències. És a dir, produeix un gol cada 153 minuts aproximadament. La seua posició més habitual és la d'extrem, ja siga per dreta (la seua cama natural) o per esquerra. També pot jugar de davanter o de mitjapunta, el que el converteix en un atacant total, vertical i desequilibrant.

Nani arriba al Valencia en plena maduresa, després d'haver guanyat 14 títols en la seua carrera -la majoria al Manchester United- i en un moment ideal per a rellançar la seua carrera. Ací està el principal dubte entre l'afició del València, que ja ha viscut altres casos de jugadors que, com que no tenien res a demostrar, s'acomodaren i visqueren una pre-jubilació de luxe en la ciutat del Túria.

La fam amb la què arribe el futbolista determinarà l'èxit de l'operació.

Destacats