Més de 2.000 atletes participen demà a Paterna en la novena prova del Circuit de Carreres Populars de la Diputació

Guardar

Circuito de Carreras Populares de la Diputación
Circuito de Carreras Populares de la Diputación

El Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València continua aquest diumenge amb el XXII Fons de Paterna, novena prova del calendari i l'última de l'estiu, en la qual participaran més de 2.000 atletes. En els seus carrers continuarà l'apassionant lluita per les classificacions de les diferents categories. Isabel Checa i Ouais Zitane necessiten seguir puntuant per a mantenir-se al capdavant de la classificació. Jaouad Oumellal i Raquel Landín mentrestant segueixen a l'aguait per a retallar punts sobre els líders de la general absoluta.

Amb un sinuós traçat de 15 quilòmetres de longitud, el circuit transcorre pels tres escenaris més representatius del municipi de Paterna, el seu nucli urbà, el polígon Fuente del Jarro i la urbanització de La Cañada. Per les seues característiques, és considerada com una prova exigent, doncs sense arribar a l'alta muntanya, el seu recorregut “rompepiernas” pot passar-li factura a aquells participants que plantegen una carrera excessivament optimista. El pas per l'entorn de La Cañada és el més bonic del recorregut però també el més dur.La prova enguany s'ha avançat a les 9:30 per a fugir de les altes temperatures, decisió que es va prendre fa mesos i que en vista de les altes temperatures que s'estan registrant en aquest inici de setembre ha sigut molt aplaudida pels corredors. Així i tot, també des de l'ajuntament s'han pres mesures especials per a minimitzar els riscos per colps de calor: s'instal·larà un hospital de campanya, s'habilitaran desfibril·ladors i a més hauran dos punts d'aigua, a part dels habituals avituallaments.

Per a facilitar l'arribada dels participants, l'organització obrirà, com ja es va fer l'any anterior, el pàrquing extern de Fira València que va descongestionar de manera considerable els embossos en l'arribada dels participant de fora de Paterna.

La carrera està organitzada per l'Ajuntament de Paterna i el Club Atletisme Serrano. L'empresa cárnica alinearà als seus millors corredors, amb el que l'espectacle està garantit, i a més premiarà amb pernils als 10 clubs amb més "finishers". En aquest moment, Runners Ciutat de València és el club amb major nombre d'inscrits, seguit pels dos clubs de Paterna: L'Orero i el Cárnicas Serrano, després dels quals apareix el Never Stop Running. Amb 291 inscrits, la localitat amfitriona és la segona que més participants aporta, solament per darrere de València cabdal amb 694 corridors.

El Gran Fons Vila de Paterna és la novena prova del Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València, que es va iniciar el passat 3 d'abril i està compost per tres mitges maratons, quatre grans fons, un 12KM i cinc carreres 10K. Els municipis participants enguany són Montcada, Faura, Massamagrell, Gandia, Llíria, Canet, l'Eliana, Siete Aguas, Paterna, Bunyol, Cullera, Xàtiva i Xirivella; en total 13, un més que en la passada edició. Els més de 1.200 atletes que han registrat la seua inscripció en el Circuit i que hauran de puntuar en almenys huit d'elles per a completar-ho, tindran la seua pròxima cita en la Carrera de la Tomatina de Bunyol el dia 24 de setembre.Per a la diputada d'Esports, Isabel García, l'objectiu del circuit és “dinamitzar i vertebrar la multitud de carreres que se celebren en els municipis valencians cada cap de setmana, respectant la singularitat de cada prova”. A més, Isabel Garcia recorda que la seua celebració afavoreix el turisme esportiu ja que “els atletes es desplacen a altres localitats, i poden admirar la riquesa natural i arquitectònica dels pobles valencians”.
Destacats