Marzà: “La pilota valenciana està en forma i els nostres jugadors i jugadores són un exemple de superació en un any que ha sigut duríssim”

El conseller Vicent Marzà ha fet balanç de l’any de pilota valenciana amb les guanyadores i guanyadors de diversos campionats organitzats amb el suport de la Generalitat

Guardar

20.12.28 Conseller Trobada pilotaris Foios 1
20.12.28 Conseller Trobada pilotaris Foios 1

El titular d’Esport de la Generalitat, Vicent Marzà, ha assistit a una trobada amb les campiones i els campions de diversos tornejos de pilota valenciana que compten amb el suport de la Generalitat. També han participat els presidents de la Federació de Pilota Valenciana José Daniel Sanjuan, i de la Fundació per la Pilota Valenciana, Josep M. Catalunya; així com el director general d’Esport, Josep Miquel Moya.

La trobada s’ha realitzat al Frontó Carrer de la Pilota de Foios, en el qual Esport de la Generalitat i l’Ajuntament han invertit vora 50.000 euros per a millorar aquestes instal·lacions esportives. Els assistents l’han pogut conéixer de primera mà acompanyats per l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, i la regidora d’Esports, Mari Carmen Cabo.

A la trobada han assistit Francesc Xavier Puchol (Puchol II), campió individual d’escala i corda; Antonio Ordiñana (Tonet IV), campió individual de raspall; Victoria Díez (Victoria), campiona individual de raspall femení; Santi Ferrer (Ferrer) i Josep Roig (Conillet), guanyadors de la Copa 2 d’Escala i Corda; i Vicent Sendra (Vicent) i Josep Llopis (Ricardet), campions de la Copa 2 de Raspall.

Vicent Marzà ha fet un balanç de les diferents línies d’actuació que es porten a terme des de la Generalitat en relació a la pilota valenciana amb tots ells i ha explicat que "fa uns quants anys que estem centrats a potenciar la professionalització, crear un planter de base amb diferents programes educatius, acompanyar amb les ajudes necessàries i estar en tot moment al costat de les jugadores i els jugadors".

El titular d’Esport de la Generalitat ha volgut agrair el "gran treball que està duent a terme la Federació, que ha estat capaç d’acabar tots els campionats d’enguany, i les diferents iniciatives de reflexió, formació i professionalització que estem impulsant des de la Fundació, una entitat que vam crear fa tres anys. Sense haver assentat moltes bases fa uns quants anys, aquest 2020 haguera sigut encara més complicat", i ha afegit: "Ho ha estat molt per a tots vosaltres en el vostre dia a dia i en partides, en què segons l’evolució de la pandèmia, es podia o no tindre públic que donara calor i ànim a aquest esport que també és cultura i identitat pròpia per a nosaltres. Els qui hui esteu ací heu superat molts obstacles i teniu merescudes recompenses de victòries en campionats, però també representeu a tots els companys i companyes que hi han participat. La pilota valenciana està en forma i vosaltres en sou la prova. Sou un exemple de superació i de cohesió social en un any que ha estat duríssim".

Marzà també ha volgut fer menció a la necessitat de millorar les infraestructures relacionades amb la pràctica de la pilota valenciana, "un objectiu que vam iniciar fa tres anys i que ens ha permés ajudar els ajuntaments. És el cas de la millora d’aquest frontó que ens acull i que està permetent que als nostres pobles tinguem espais dignes per a potenciar la pràctica del nostre esport en diferents modalitats, amb trinquets i frontons a l’altura de les necessitats, no només dels esportistes de la vostra talla, sinó també per a aficionats i xiquets i xiquetes que estan fent cada vegada més grans les escoles de pilota que tenim arreu dels municipis".

Així mateix, el conseller ha fet referència a "la importància d’impulsar l’educació esportiva entre els xiquets i xiquetes i amb programes com ‘Pilota a l’Escola’ hem aconseguit ser el territori amb més activitat física en el context escolar. En el cas de ‘Pilota a l’Escola’ es tradueix en el fet que l’alumnat conega directament el nostre esport i que s’aficionen a practicar-lo i seguir-lo. Ells i elles són un planter que es fixa en els jugadors i jugadores que hui esteu compartint aquesta trobada i segur que alguns d’ells arribaran on esteu vosaltres ara".

Arxivat a:

Destacats