Marzà: “Calia un camp d’hoquei per a donar millor cobertura als nostres esportistes i atraure esdeveniments estatals i internacionals”

Guardar

4b30297f-7a82-4a22-bf9e-1d43fb584841
4b30297f-7a82-4a22-bf9e-1d43fb584841

El titular d’Esport de la Generalitat, Vicent Marzà, ha assistit a l’obertura del nou camp d’hoquei herba que la Conselleria ha construït al Complex Educatiu de Cheste.

El conseller ha estat acompanyat pel director general d’Esport, Josep Miquel Moya, el secretari general de la Federació Espanyola d’Hoquei, Jose Antonio Gil; el president de la Federació Valenciana d’Hoquei, Jesús Gràcia, i jugadores i jugadors de les seleccions espanyoles absolutes femenina i masculina d’hoquei.

Segons Marzà, "hem invertit al voltant de 624.000 euros per a fer realitat aquesta necessària infraestructura esportiva, que té l’homologació de la Federació Internacional d’Hoquei. Això és molt rellevant per a poder organitzar qualsevol tipus de competició estatal i internacional", i ha afegit que "des de la Generalitat continuem potenciant el nostre territori com a ‘Comunitat de l’Esport’, d’una banda per a oferir un camp homologat per a la Federació Valenciana d’Hoquei i posar-lo a l’abast dels nostres esportistes, tant per als integrats dels Plans d’especialització Esportiva de Cheste, com per als programes de tecnificació de la federació; i, de l’altra, perquè esdevé un punt d’atracció d’entrenaments, concentracions i tecnificació en l’àmbit estatal d’aquesta modalitat esportiva. Amb aquesta nova instal·lació volem assegurar que es desenvolupen plans de tecnificació estatal d’hoquei ací i que el nostre territori siga un punt d’ancoratge i referència d’aquesta modalitat esportiva".

Prova d’aquest impuls de l’hoquei en terres valencianes és que "des de fa temps hem treballat amb les federacions espanyola i valenciana perquè les seleccions estatals absolutes femenina i masculina d’hoquei es concentren, entrenen i disputen partits i això anirà molt bé de cara a les olimpíades de Tòquio", ha explicat el conseller Vicent Marzà.

La selecció absoluta espanyola femenina està disputant partits amb la selecció de Bèlgica i la masculina s’ha concentrat per a fer entrenaments, ja que havia de disputar partits amb Holanda però no ha estat possible perquè el context de pandèmia no ha permés viatjar als holandesos a València.

Cal recordar que les seleccions espanyoles d’hoquei tenen entre els seus planters esportistes valencians, d’una banda Lola Riera, que ja va participar en els Jocs Olímpics de Rio, i de l’altra César Curiel, seleccionat per primera vegada.

El nou camp d’hoquei del Complex Educatiu de Cheste té una àrea de 6.000 m2 amb camp gran en sentit longitudinal i orientació nord-sud, i dos camps transversals d’entrenament en sentit est-oest. El paviment és de gespa artificial sobre base elàstica i capa d’aglomerat asfàltic. Pel que fa a l’equipament, es disposa de 6 porteries, xarxes en els fons de les porteries i banquetes.

Destacats