Les investigacions de LaLiga no troben proves de cap insult racista de Cala a Diakhaby

Guardar

valencia diakhaby
valencia diakhaby

LaLiga ha comunicat aquest divendres que no ha trobat cap prova en els seus suports disponibles que demostren un presumpte insult racista del defensa del Cadis Juan Cala cap al valencianista Mouctar Diakhaby durant el partit que va enfrontar a tots dos equips diumenge passat.

El central del València va acusar l'andalús d'haver-li anomenat "negre de merda" durant un llance de la trobada, la qual cosa va provocar que decidira abandonar el terreny de joc, acompanyat per la resta dels seus companys en un xoc que va estar suspés mitja hora. El jugador cadista va negar en tot moment haver-se dirigit en aqueixos termes, assegurant que el defensa francés li ho havia "inventat" o ho havia "entés malament".

El Comité de Competició de la RFEF va decidir obrir un expedient disciplinari dimecres passat, mentre que LaLiga va iniciar el dia després de la trobada un procediment intern d'investigació per a esclarir el que havia passat, encara que finalment no ha trobat proves per a acusar Cala.

L'organisme que presideix Javier Tebes ha indicat aquest divendres que havia comunicat "als clubs involucrats i les autoritats corresponents el resultat" d'aquestes investigacions i que "després de l'anàlisi dels elements" concloïa que "no s'ha trobat en cap dels suports disponibles en LaLiga cap prova que el jugador Juan Cala insultara en els termes denunciats a Mouctar Diakhaby".

"Concretament, han sigut examinats els arxius audiovisuals i digitals disponibles, s'han analitzat els àudios de la trobada, les imatges emeses i el difós en les diferents xarxes socials", ha afegit el comunicat de la patronal.

LaLiga ha recordat igualment que "per a poder complementar l'informe" havia contractat "una empresa especialitzada, que ha elaborat una anàlisi de lectura de llavis de les converses i un estudi del comportament dels jugadors Juan Torres Ruiz i Mouctar Diakhaby".

"LaLiga ha compartit aquests informes amb els clubs implicats i les autoritats corresponents, perquè formen part dels expedients que estan en aquest moment en marxa", ha subratllat.

L'organisme ha reiterat "la seua condemna contra el racisme en totes les seues formes" i ha afirmat que "manté el seu compromís de lluita permanent contra qualsevol mena de manifestació en aquest sentit, que s'ha materialitzat en la presentació de nombroses denúncies per delictes d'odi, fins i tot com a acusació particular, en anteriors procediments".

"Des de LaLiga i tots els clubs es continuarà treballant en tots els nivells i amb tots els estaments representatius del nostre esport amb la finalitat de fer tot el necessari per a protegir els valors d'igualtat i respecte que prevalen en la nostra competició del futbol professional espanyol", ha sentenciat.

EL VALÈNCIA "NO CANVIA LA SEUA OPINIÓ"

Aquesta investigació no ha deixat satisfet al València, que ha advertit que després de conéixer el comunicat de LaLiga que "segons els vídeos i les proves de so disponibles, la investigació no pot confirmar 'TOTES' les paraules que Diakhaby va escoltar en el minut 28 del partit Cadis CF-València CF disputat diumenge passat". "Que no s'hagen trobat proves no significa que no es produïra aqueix fet", ha remarcat.

"El València CF vol destacar que LaLiga haja dut a terme la seua pròpia investigació, però en cap cas canvia la seua opinió sobre el que va succeir durant el partit i manté el seu total suport a Diakhaby. El nostre objectiu és veure un canvi, veure una resposta apropiada a aquest incident tan greu, veure moviment per a canviar les normatives i les actituds a l'hora de fer front a aquesta mena de problemes cada vegada que sorgisquen", ha puntualitzat el club 'che' en un comunicat.

En aquest sentit, l'entitat valencianista ha ressaltat que LaLiga "haja intentat esclarir el que va succeir, sense perjudici que no s'haja pogut confirmar íntegrament els fets objecte de la investigació per no existir enregistrament complet de l'incident", i també considera "positiu el fet que s'hagen iniciat converses per a establir nous protocols necessaris per a fer front al racisme en el futbol".

"Estem molt orgullosos de Diakhaby, dels capitans, dels jugadors, de l'entrenador i el seu 'staff' tècnic per la seua reacció durant el partit contra el Cadis. Va ser un episodi sense precedents en el futbol, però estem convençuts que servirà per a impulsar un canvi real en la normativa. Arribats a aquest punt és necessari continuar treballant amb LaLiga, les institucions i la resta dels clubs per a assegurar que aquest tipus d'incidents racistes no es repetisquen mai més. NO Al RACISME!", ha sentenciat el València.

Arxivat a:

Destacats