La XXIII edició del ciclocròs internacional ciutat de València comptarà amb la participació dels millors corredors nacionals

Bernabé ha informat que diumenge se celebrarà esta competició en el circuit que la Penya Ciclista Campanar té en Natzaret al costat del llit del Turia

Guardar

1209 Bernabé ciclocròs
1209 Bernabé ciclocròs

El Complex Esportiu Cultural Petxina ha acollit este matí la presentació de la XXIII Edició del Ciclocròs Internacional Ciutat de València, organitzada pel Club Penya Ciclista Campanar juntament amb la la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana (FCCV) i la Fundació Esportiva Municipal. Es tracta d'una competició en la qual es donen cita grans referents nacionals d'este esport com són l'alacantí Felipe Orts, el basc Aitor Hernández o el càntabre Kevin Suárez, i internacionals.

Es tracta d’una prova internacional puntuable per a la Copa d'Espanya de Ciclocròs, d'ací la seua importància. Així mateix és un esdeveniment esportiu que es porta celebrant més de dues dècades i s'ha consolidat en el calendari com a cita fonamental. La presentació ha comptat amb la presència de la regidora d'Esports de l'Ajuntament de València i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé, del Director General d'Esports, Josep Miquel Moya i del president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana (FCCV), Amadeo Olmos. També ha assistit el president del Club Penya Ciclista Campanar, Estanislao Guillot.

Bernabé ha destacat que "esta prova, paritària en totes les seues categories, és una demostració més de la capacitat de les nostres federacions i clubs per a albergar esdeveniments esportius de primer nivell. Cal no oblidar que el Ciclocròs és una prova internacional en la qual participaran enguany més de 30 atletes de tot el món. És una altra gran notícia per a la nostra ciutat a nivell d'organització d'esdeveniments esportius, sobretot en una situació com l'actual".

D’altra banda, Moya ha incidit en la importància d'esta competició a nivell nacional i internacional: "Estem parlant d'una prova totalment consolidada tant en el calendari internacional com nacional, on a més és l'última prova puntuable de l'any per a la Copa d'Espanya, per la qual cosa estaran els millors atletes de cada categoria i s'entregaran ací els reconeixements als vencedors".

Així mateix, Amadeo Olmos ha volgut posar en valor la història que atresora la prova i la necessitat de celebrar-la."Esta carrera l'hem celebrada de manera quasi ininterrompuda des de 1983 i en un any tan complicat com este no volíem deixar als corredors sense participar en una de les proves més clàssiques de tota Espanya".

Més de 400 inscrits

De moment, s'han inscrit més de 419 esportistes, dels quals 33 són estrangers. Entre les dones esportistes destaquen dues asturianes: Aida Nuño, set vegades campiona d'Espanya i actualment, participant de la categoria Elit i Lucía González, campiona juvenil i sub-23 i també competidora en Elit. Esment especial mereix la nostra valenciana Ainara Albert, jove promesa de Picassent que participa en júnior.

Diumenge que ve, 13 de desembre, a partir de les nou del matí, se celebrarà esta competició en el circuit que la Penya Ciclista Campanar té habilitat en la zona de Natzaret al costat del llit del va riure. L'emplaçament de Natzaret ja va ser utilitzat per primera vegada, la passada convocatòria per ser un lloc amb gran potencial que també està en el llit.

La competició s'organitza en jornada de matí i vesprada per a evitar les aglomeracions d'esportistes i complir amb la normativa vigent en matèria de prevenció i seguretat enfront de la Covid-19. Pel matí es desenvoluparan les carreres de les categories Cadets, Júniors, Masters femení, Elit i Sub-23 i a la vesprada, Masters masculí 30,40,50 i 60.

Les categories que participen són: Sub23, Sub23 Fem., Elit, Elit fem., Màster 60 fem., Màster 60, Màster 50 fem., Màster 50, Màster 40 fem., Màster 40, Màster 30 fem., Màster 30, Júnior fem., Júnior, Cadet fem., Cadet. Per a la celebració del XXIII Edició del Ciclocròs Internacional Ciutat de València s'han pres totes les mesures i protocols que estan en marxa actualemnte a la ciutat per motiu de la pandèmia. L'objectiu fonamental és garantir la seguretat dels esportistes i minimitzar les possibilitats de contagi.

La inscripció segueix oberta fins demà, dia 10 de desembre, i l'enllaç per a inscriure's: https://fccv.es/index.php/smartweb/inscripciones/prueba/16391-xxiii-cyclocross-ciudad-de-valencia

Arxivat a:

Destacats