La RFME Copa de Espanya Flat Track comença el seu camí en el Circuit Ricardo Tormo

Guardar

16.07.06_circuit
16.07.06_circuit

El Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo celebrarà este cap de setmana la prova inaugural de la RFME Copa De Flat Track, un nou campionat de set proves que estrenarà les noves instal·lacions de fora d'asfalt (offroad) del Circuit.

El director general del Circuit, Gonzalo Gobert, el comentarista televisiu Dennis Noyes i els pilots Héctor Bavera, Julián Simón, Nico Terol i Brad Baker han participat en la presentació de l'esdeveniment que se celebrarà durant la vesprada nit del dissabte 9 i el matí del diumenge 10 de juliol.

"Una nova especialitat del motociclisme arriba al Circuit i completa les nostres instal·lacions amb aquesta rèplica del mític circuit californià de Lodi que servirà també de pista de proves per a les nostres escoles" ha indicat Gobert.

Dennis Noyes ha destacat que els aficionats tenen "l'oportunitat única de veure un autèntic campió de Flat Track, com Brad Baker en acció en una pista de les dimensions en què es desenvolupen els genuïns campionats de Flat Track als Estats Units", el comentarista i promotor del certamen ha assenyalat, a més, que "a Europa entenem que el Flat Track és un bon entrenament per als pilots de velocitat, a partir d'ara entendrem per què els pilots de Flat Track utilitzen les carreres de velocitat als EUA per a entrenar".

A més del campió AMA Pro Flat Track Brad Baker, la llista d'inscrits compta amb el campió del món Nico Terol, que participarà el dissabte a la vesprada nit en l'oval i el diumenge al matí en el recorregut TT del nou traçat valencià. Terol s'ha mostrat expectant davant de la seua estrena en el Flat Track :"estic preparant el cap de setmana per a tindre-ho tot a punt a última hora, és un cap de setmana per a gaudir divertir-me i aprendre, però tots els pilots tenim aqueixa competitivitat que ens acompanya abans d'un cap de setmana de carreres".

En la presentació han participat també els pilots mundialistes Héctor Barberá i Julián Simón, a més de Kenny Noyes, Nico Terol i el mateix Brad Baker.

El Dirt Track és una disciplina esportiva motociclista de velocitat originària dels Estats Units, que es disputa en pistes de terra o cendra. Hi ha diferents modalitats, la més comuna és elFlat Track, on la pista és un oval completament pla o amb un molt lleu peralt. Els circuits de la modalitat TT, en canvi, alternen revoltes d'esquerra i dreta i solen incloure algun bot.

Aquesta modalitat del motociclisme fora de carretera s'ha popularitzat a Europa perquè els pilots del Campionat del Món de Motociclisme practiquen sobre motos de Flat Track per a depurar la seua tècnica de derrapatge, que és la clau de l'especialitat.

Les entrades estan ja a la venda en la web del Circuit, des de 10 euros per als menors de dotze anys.

Destacats