La Mitja Marató i la Marató Trinidad Alfonso EDP tenyiran de color de daurat València

Les proves es disputaran el 23 d’octubre i el 20 de novembre respectivament

Guardar

maraton_valenica_2016_06-300x200
maraton_valenica_2016_06-300x200

València es tenyirà de daurat durant els mesos d'octubre i novembre, en els quals es disputaran la Mitja Marató, 23 d'octubre, i la Marató Trinidad Alfonso EDP, 20 de novembre, per a commemorar l'estrena de la qualificació Gold Label (Etiqueta d'Or) atorgada per la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) a les dues proves enguany, en un fet sense precedents en l'atletisme espanyol.

Així, l'alcalde de València, Joan Ribó, el president de la SD Correcaminos, organitzadora de la prova, Paco Borao, i Elena Teixidor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, principal col·laborador d'ambdues cites, han pintat en la Plaça de l'Ajuntament els primers metres de la línia daurada que enguany delimitarà els circuits d'ambdues proves.

El denominat 'Pla Ore' és una iniciativa que inclou diferents accions per a valorar la ciutat i les dues proves, que amb la consideració Gold Label se situen entre les millors del món. Amb aquesta etiqueta, València s'equipara a capitals com Lisboa, Roma i Praga, úniques ciutats europees que també reben la distinció en les dues proves de fons que organitzen.

L'alcalde de València considera que els ciutadans "podem estar orgullosos perquè València es posiciona com una gran ciutat en una llista internacional privilegiada comptant amb dues grans cites que promouen tant la faceta esportiva com a social de les carreres a peu". Així mateix, Borao ha assegurat que l'objectiu "segueix sent ser millors i ser més, tenim el mateix esperit que els atletes", mentre que per a Teixidor "cal assaborir aquesta fita històrica per a l'esport de la ciutat i del país. Aquest èxit és de tots els valencians".

Destacats