La importància de l'etapa Requena-Gandia en La Volta a Espanya

El moment de la carrera en què es recorre el tros de 191 km li atorga una importància decisiva al tram

Guardar

La Vuelta
La Vuelta

La Volta ciclista d'Espanya té un gran reconeixement en l'àmbit nacional i mundial. A realitzar-se entre el dissabte 20 d'agost i el diumenge 11 de setembre, els 3277,3 quilòmetres de la 71 ª edició del recorregut complet criden l'atenció de mitjans dels cinc continents, convertint-se en un dels esdeveniments més atractius d'estiu per a turistes i locals.

Entre les 21 etapes, es troba el tram Requena-Gandia —el segon més llarg de la competència— com a representant de la província de València, a dur-se a terme després de Castelló-Lucena i abans de l'etapa contrarellotge individual de Xàbia-Calp, de sol 39 quilòmetres.

El tram número 18 de la carrera, de 191 km, recorrerà el 8 de setembre les carreteres valencianes tant de la costa com de l'interior. Coneguda per ser relativament plana i tenir una primera part feta fallida, sobretot en el Port de Casa de l'Alt, aquesta fracció del recorregut se suavitza en la part final entre Castelló de Rugat (280 m) i Beniarjó (30 m), per a donar finalment amb Gandia al final de la jornada.

En aquesta part els equips solen arribar massivament i amb molta força, on generalment es produeixen xicotets “mà a mà” entre els quals escapen del grup. L'etapa es torna tibant en el seu terme perquè, quan ja s'ha acabat, solament resten dos dies per al circuit final que conclou en els carrers de Madrid.

De manera que és en la capital on els participants es veuen recompensats amb la meta després de 21 dies d'intens esforç.

Arxivat a:

Destacats