La Generalitat renova el Gran Premi de Moto GP fins a 2021

Guardar

Moto GP
Moto GP

La Generalitat ha aconseguit un acord amb Dorna Sports per a seguir celebrant el Gran Premi de Moto GP de la Comunitat Valenciana per cinc anys més, de manera que la prova del circuit Ricardo Tormo de Xest tancarà la competició mundial fins a l'any 2021.

La presentació de l'acord, en la qual han participat el President de la Generalitat, Ximo Puig, el conseller d'Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el director executiu de Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, s'ha produït a menys de dos mesos perquè finalitzara la vigència de l'anterior acord.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l'estabilitat que la signatura implica per al Gran Premi de la Comunitat Valenciana i el "triple impacte" esportiu, econòmic i turístic de l'acord.

"Intentarem sumar esforços per a traure-li la màxima rendibilitat al Gran Premi de Motociclisme i per a situar l'eficiència de l'ús dels recursos públics on correspon", ha declarat Puig.

El nou acord inclou diverses clàusules referides a la gestió pròpia de l'esdeveniment i a la tornada que suposa per als valencians i valencianes.

Com ha detallat el conseller d'Esport, l'acord incorpora la promoció de la Comunitat Valenciana com a destinació turística durant el desenvolupament d'altres tres grans premis del Mundial i serà a Xest on se celebrarà l'última carrera del campionat, així com la gala de lliurament de premis. "És un molt bon acord per a ambdues parts", ha assenyalat.

A més, també s'ha eliminat la clàusula de confidencialitat present en l'anterior acord, per la qual cosa el contracte haurà de ser públic i transparent. En este sentit, resulta nova la possibilitat que el contracte puga ser rescindit o renegociat en cas de canvi de govern.

Quant al cost de l'esdeveniment, s'ha acordat la rebaixa del 5% al 3% de l'increment anual del cànon, la qual cosa suposarà un estalvi d'1,9 milions d'euros en els cinc anys pels quals s'ha signat l'acord. Així, el cost total dels cinc grans premis serà de 46,6 milions d'euros, quan amb l'anterior hauria sigut de 48,5 milions.

Arxivat a:

Destacats