La Fundació Esportiva Municipal visibilitza l’esport femení en el Dia Internacional de la Dona

La Fundació Esportiva Municipal visibilitza l’esport femení en el Dia Internacional de la Dona

Guardar

026_8M
026_8M

Donar visibilitat a les esportistes valencianes, difondre els seus èxits professionals i els reptes que encara han de superar per aconseguir la igualtat en l'esport són els objectius de la campanya que ha posat en marxa la Fundació Esportiva Municipal de València amb el lema 'Tu també pots, està en la teua mà'. La regidora d'Esports i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé, ha explicat que "des de la Fundació Esportiva Municipal volem sumar-nos a esta reivindicació històrica de les dones, volem visibilitzar totes les dones esportistes de la nostra ciutat, que estan aconseguint grans assoliments esportius en l'àmbit nacional i internacional".

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, el pròxim 8 de març, la Fundació Esportiva Municipal ha promogut diverses iniciatives que han involucrat esportistes de la ciutat de València de totes les edats per continuar fomentant l'esport femení. Així, la campanya 'Tu també pots, està en la teua mà' començarà el dilluns 1 de març i durarà una setmana, fins al mateix dia 8. Durant aquest temps, les xarxes socials de l'entitat s'ompliran de missatges d'empoderament per animar totes les xiquetes i dones a practicar esport. A més, seran les mateixes esportistes valencianes, de disciplines tan diverses com el futbol, l'esgrima, el rugbi, el softbol o l'handbol, les qui transmetran aquests missatges en primera persona.

Així, la Federació Esportiva Municipal ha volgut donar protagonisme, justament, a les esportistes que veuen com el seu treball i els seus èxits professionals són invisibilitzats diàriament. La iniciativa, que es difon principalment en les xarxes socials, pretén aconseguir que tota mena de públic puga conéixer les dones que fan créixer l'esport valencià.

Per això, juntament amb les esportistes, la iniciativa també recollirà el testimoni d'entrenadores, polítiques o representants d'entitats que fomenten l'esport femení. Així mateix, la Fundació Esportiva Municipal també ha volgut fer un xicotet homenatge a les seues treballadores, peça clau en el desenvolupament de l'àmbit esportiu a València.

LES ESPORTISTES D'ELIT TAMBÉ PARTICIPEN

La primera part de la campanya implicarà la publicació d'una sèrie de fotografies, acompanyades per unes declaracions de cadascuna de les dones que participen en la iniciativa. Durant una setmana, els seguidors i les seguidores de la Fundació Esportiva Municipal en Facebook, Twitter i Instagram podran saber més del desenvolupament de l'esport femení a la ciutat de València.

Per altra banda, la proposta ha comptat amb el suport d'algunes de les esportistes d'elit de València més importants en els últims anys. És el cas de Merche Peris, exnadadora rècord d'Espanya en 50 i 60 metres; l'exjugadora de bàsquet i primera dona a ocupar el càrrec d'entrenadora ajudant en l'ACB, Ana Montañana; i diverses esportistes en actiu, com ara la jugadora d'hoquei herba Lola Riera; la tennista Arancha Parra; Fátima Diame, del València Club d'Atletisme; la jugadora del València Basket Lorena Segura; Andrea Palacios, del Levante UD, o Alejandra Serrano, del Valencia CF.

Les esportistes d'elit han unit forces amb la Fundació Esportiva Municipal per animar les noves generacions a practicar l'esport d'alta competició mitjançant una sèrie de vídeos que també es compartiran en les xarxes de l'entitat al llarg de la setmana.

Destacats