La Diputació presenta les etapes valencianes de la Vuelta a España que partirà de Burgos el 14 d'agost

La ronda ciclista torna a les carreteres valencianes després de la pandèmia amb eixides a Requena i Gandia i arribada en l'Alt de la Muntanya de Cullera. És la cinquena vegada que la Volta visita la província en les últimes set edicions

Guardar

Presentación LA VUELTA 21
Presentación LA VUELTA 21
El pati dels Scala de la Diputació ha acollit aquest divendres la presentació de les etapes valencianes de La Vuelta a España 2021. La corporació provincial, a través de l'àrea d'Esports que dirigeix Andrés Campos, ha apostat una vegada més pel potencial de la ronda ciclista a l'hora de mostrar al món els encants de les comarques valencianes i el retorn per a les localitats amb eixides d'etapa, cas de Requena i Gandia, i arribada, aquesta vegada en l'Alt de la Muntanya de Cullera.El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha tancat un acte de presentació en el qual han participat el director de La Vuelta, Javier Guillén, el diputat d'Esports, Andrés Campos, i l'exciclista professional i director tècnic de la carrera Fernando Escartín, que ha exposat el perfil de les etapes valencianes. Gaspar ha mostrat la seua confiança amb l'"exquisida organització" de la ronda ciclista i ha demanat als organitzadors que continuen comptant amb València per a "aquest projecte que mostra España a través de l'esport". El president ha suggerit que l'Any Sant Francesc de Borja pot ser una gran excusa per a repetir en la pròxima edició de la carrera.La sisena etapa de La Vuelta 2021 es disputarà el dijous 19 d'agost entre Requena i Cullera, amb un recorregut de 159 quilòmetres i un traçat pla que passarà, entre altres localitats, per Yátova, Torís, Picassent, Catarroja, Alcàsser, Silla, Albal, Alfafar, Benetússer, Massanassa i València, abans de dirigir-se cap a la marjal de Sueca i la meta situada en l'Alt de la Muntanya de Cullera, on els helicòpters captaran l'espectacular vista aèria de La Ribera. En paraules de Fernando Escartín, "una de les etapes que més pobles travessa amb un recorregut urbà que acosta la carrera al públic".Un dia després, el divendres 20 d'agost, la setena etapa arrancarà a Gandia, capital de La Safor, amb un recorregut de 152 quilòmetres fins al Balcó d'Alacant. La muntanya serà la gran protagonista d'una jornada en la qual s'ascendiran sis ports, dos de tercera, dos de segona i altres dos de primera categoria, entre ells el de La Llacuna de Vilallonga, amb desnivells que arriben al 18% en les cotes més dures. "Una etapa en la qual es preveuen molts moviments, començant per l'emboscada que pot suposar La Llacuna", apunta Escartín.

Cinquena visita en set anys

La confiança de La Vuelta en la Diputació com a "casa dels pobles valencians" i de la corporació en La Vuelta pel seu rigor organitzatiu i el retorn per a la província queden reflectides en el recorregut de les set últimes edicions de la ronda, de les quals cinc amb la d'enguany han inclòs en el traçat la província de València. En 2015, València va ser eixida d'una etapa amb destinació Castelló de la Plana; des de llavors, municipis com Sagunt, Llíria, El Puig, L'Eliana, Gandia, Requena i Cullera han sigut seus d'eixides i arribades de diferents etapes.El diputat d'Esports, Andrés Campos, creu que aquesta confiança mútua se senta sobre la base de tres estratègies en les quals coincideixen la Diputació i La Vuelta. D'una banda, "la vertebració del territori que ens deixa grans vesprades de ciclisme amb les imatges televisives dels nostres pobles"; per una altra, "el convenciment que els esdeveniments esportius tenen un gran valor afegit en qualsevol planificació turística"; i finalment, "els valors del sacrifici i la superació que igual que els ciclistes compartim els que gestionem aquesta institució".

L'ambiciosa 'Volta de les catedrals'

El director de l'esdeveniment esportiu, Javier Guillén, ha donat algunes pinzellades de la coneguda com a Volta de les catedrals, que arrancarà el dissabte 14 d'agost a Burgos, commemorant el huité centenari de la joia del gòtic amb una crono individual de 8 quilòmetres, i acabarà el diumenge 5 de setembre enfront de la catedral de Santiago de Compostel·la, amb una altra contrarellotge de 33 quilòmetres que eixirà de Padrón i que decidirà la sort d'una Vuelta "ambiciosa i dura que recorrerà sol territori nacional i que presenta moltes novetats", com el tercer final de la ronda a Santiago coincidint amb el Xacobeo.Guillén ha destacat la gran varietat de terrenys i seus inèdites com l'alt asturià del Gamoniteiru, incloent-hi "destinacions turístiques i altres de gran bellesa que mostraran el potencial del país en un sector al qual hem d'ajudar després del dur colp patit amb la pandèmia". El director de La Vuelta ha presentat així "una carrera llarga que mostrarà el potencial d'España com a referent turístic mundial". I en eixe marc no podia faltar "la variada geografia valenciana que mescla mar i muntanya amb traçats que s'adapten perfectament a l'atractiu esportiu de la carrera".En aquest sentit, el responsable de La Vuelta ha destacat les més de tres hores de protagonisme que tindran els pobles i ciutats valencianes en les televisions de 190 països i "l'espectacular arribada a la Muntanya de Cullera amb percentatges increïbles en tot just dos quilòmetres al costat de la mar". Javier Guillén ha incidit en el potencial de l'esdeveniment com a eix promocional que genera grans audiències, però també en el retorn econòmic que deixa la caravana de la Volta i "molt especialment en aquesta edició, en el retorn emocional després de dos anys de pandèmia".
Destacats