La Diputació de València i AECC corren contra el càncer el diumenge, 2 d'octubre 

Guardar

Comité Honor Valencia Contra el Cáncer
Comité Honor Valencia Contra el Cáncer

L'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de València ha presentat la I Acció Solidària “València Contra el Càncer, un esdeveniment multitudinari que compta amb la col·laboració de l'Àrea d'Esports de la Diputació de València i que omplirà els carrers de València diumenge que ve, 2 d'octubre, de ciutadans compromesos amb la promoció d'hàbits de vida saludable i la recaptació de fons per a la recerca contra el càncer.

“L'esport és, en si mateix, la millor forma de cuidar-se i quan ho unim a una bona causa, com és la lluita contra el càncer, encara senta millor”, en paraules de la diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, qui forma part del Comité d’Honor de la iniciativa i ja ha arreplegat el dorsal de la Corporació provincial com a entitat col·laboradora i participant.

AECC-València ha organitzat un conjunt d'activitats esportives per a tots els nivells, que arrancaran a les 9 del matí i se succeiran fins a les 13 hores, amb la finalitat de reunir a xiquets, joves, adults i majors que vulguen unir-se a aquesta iniciativa.

El dia començarà amb una gran patinada popular a les 9:00 i una carrera de cinc quilòmetres a les 9:15. També de cinc quilòmetres és la marxa organitzada a les 10 del matí i, finalment, una masterclass de spinning que de 9 a 13:00 concentrarà als fans del ciclisme Indoor en la plaça de l'Ajuntament. El termini d'inscripció per a aquestes segueix obert en la pàgina web de la iniciativa: valenciacontraelcancer.com.

Fons per a investigació oncològica

Aquesta carrera s'emmarca dins del Circuit Provincial AECC València Contra el Càncer, que celebra enguany la seua segona edició amb el repte d'ampliar el seu abast per a arribar a les grans poblacions, abarcant així tot el mapa de la província de València. Així mateix, s'han incrementat el nombre de marxes perquè tots els ciutadans, sense distinció d'edat ni condició física, puguen participar.

El seu objectiu és recaptar 180.000 euros en inscripcions per a finançar tres projectes de investigació oncològica en institucions valencianes en aquest any 2016. Una xifra que se sumarà als 66.245 euros recaptats en 2015 i que ja s'han destinat a un projecte de investigació de càncer de còlon.

Sota el lema ‘¿Te mueves con nosotros?’, esport i solidaritat marxen junts en aquest circuit que compta amb la col·laboració de la Diputació Provincial de València.

En paraules del president d'AECC València, Tomás Trenor, aquest Circuit “posa l'accent en l'exercici físic, com a mitjà per a prevenir el càncer i portar millor tots els processos de la malaltia perquè practicar una activitat harmònica i moderada està associada amb la reducció del risc de diferents tipus de càncer, inclòs el de mama i el de còlon. A més, està demostrat que les persones actives toleren millor els tractaments que les sedentàries”.

Destacats