La 10K de Ibercaja inaugura el calendari de carreres populars a València

Més de 13.000 corredors prendran l’eixida

Guardar

img_5956-1280x854
img_5956-1280x854

La ciutat de València viurà durant este cap de setmana vinent un dels moments estrella de l'any de l'atletisme popular amb la celebració de la 9a edició del 10 K València Ibercaja que reunirà a més de 13.000 corredors i corredores, arribats de tota la geografia espanyola i de més de 30 nacionalitats.

La primera prova de l'any, que se celebra diumenge que ve 8 de gener, s'ha presentat avui en la seu a València de Ibercaja, patrocinador principal, amb la presència del director provincial de Ibercaja a València, José Gil Domínguez, el delegat de Mans Unides València, Eladio Seco, i el director del 10 K València Ibercaja, Álex Aparicio.

Enguany, el 10 K València Ibercaja torna a batre rècords. Ha passat dels 2.000 arribats a meta en la seua primera edició en 2009, als quasi 12.000 del passat any i els més de 13.000 participants en 2017. A més, enguany la prova compta amb un repte molt especial: #LaMitadMásUna, que cerca aconseguir que el percentatge d'inscripcions femenines supere a les masculines. L'organitzador, Álex Aparicio ha avançat que "s'ha aconseguit superar, folgadament, el 30% de participació femenina. S'ha aconseguit molt des del 12% de la primera edició, però encara queda molt per fer. És un repte a llarg termini que anirem aconseguint any rere any amb l'ajuda de totes les nostres corredores".

 

Un cap de setmana replet d'atletisme

Altre dels aspectes importants d'esta cita és la participació dels menors en edat escolar amb el 10KIDS i la Milla. I és que, i gràcies a la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal de l'Ajuntament de València, el 10KIDS se celebrarà el dissabte 7 de gener, vespra de la carrera, a les 11.00 h en les Pistes d'Atletisme de l'Estadi del Túria. Allí uns 1.200 xiquets (fins als 12 anys) correran distàncies des dels 200 als 1.200 metres convertint-se en autèntics atletes durant un dia.

D'altra banda, La Milla, que celebra enguany la seua tercera edició, tindrà lloc el diumenge després del 10 K, al voltant de les 11.00 h. A més, en este 2017 s'afig una Milla de Menors gratuïta per a xiquets d'entre 10 i 15 anys.

Així mateix, com a novetats destaca la Fira del Corredor amb 5 jornades, una eixida mai vista amb un mestre de cerimònies d'altura com és Joxe Fernández, el speaker de la prova, una eixida en 5 onades (cada 3' aproximadament a partir de les 09.30 h), un circuit renovat en els seus últims 3.000 metres i serveis pioners al corredor: Running Pack, Parc Infantil, Team Village per a equips col·laboradors, Carpa Femenina, Bike Park i Guardarropía en la Fira del Corredor.

 

Mans Unides, entitat solidària

Tots els participants han tingut l'oportunitat, a l'hora d'inscriure's, d'aportar 3 € extra, que es destinaran íntegrament a l'organització. Per a Mans Unides, en paraules del seu President Delegat a València, Eladio Seco, ser l'entitat solidària d'una carrera com està "és una gran oportunitat per a donar a conéixer el treball que fem". "Ens permet -afig- connectar amb eixos milers de corredors, compartir amb ells la nostra experiència d'esforç i de compromís per un objectiu comú, per a fer del món un lloc millor i més just." A més, ha indicat que és un "orgull" formar part d'una prova com està, "en la qual la participació femenina és tan important" i ha volgut agrair a tots els corredors la seua solidaritat, ja que amb les seues aportacions "fan possible que les nostres accions seguisquen fent-se realitat".

Finalment, el director provincial de Ibercaja a València, José Gil Domínguez, ha assenyalat que en l'entitat, patrocinador principal de la prova, "estem encantats amb este projecte tan sòlid. Ibercaja està apostant molt per la Comunitat Valenciana i este esport. A més ens uneix una especial relació amb esta organització perquè des de fa deu anys anem donant suport a esta i altres iniciatives, totes elles presidides per un ampli esperit solidari, la qual cosa forma part dels valors de l'entitat".

Arxivat a:

Destacats