L'Ajuntament demana al València CF "gestos" per a avançar en el nou estadi i en el poliesportiu de Benicalap

Ribó descarta "eternitzar més" la ATE, Gómez insta a complir els "compromisos vigents" i tots dos demanen al club acostar-se a l'afició

Guardar

reunion-ayuntamiento-valenciacf
reunion-ayuntamiento-valenciacf

L'Ajuntament de València ha demanat aquest dimecres als directius del València CF "gestos" i "passos decidits" per a avançar en la finalització del seu nou estadi, en l'avinguda Corts Valencianes de la ciutat, i en altres "compromisos" adquirits pel club, com la construcció del poliesportiu de Benicalap, al costat del futur camp de futbol. A més, ha reclamat als representants de l'entitat esportiva un acostament a l'afició valencianista i els ha instat a acabar amb el "descontent" i la "tensió" existents.

Així ho han plantejat l'alcalde, Joan Ribó, i la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, que s'han reunit en el consistori amb el president del València CF, Anil Murthy, i amb altres responsables del club.

El primer edil ha considerat que "la directiva del València CF ha de mostrar amb fets la voluntat d'avançar per a finalitzar les obres del nou estadi" i ha insistit en la "imperiosa necessitat per a la ciutat" de reprendre eixos treballs i acabar aquest camp, "paralitzat des de fa massa anys".

Ribó ha sol·licitat a Anil Murthy "gestos que indiquen que eixe és el camí que pren a partir d'ara el València CF", com ha informat en un comunicat l'Ajuntament, que ha ressaltat que tant el responsable municipal com el de l'entitat esportiva s'han compromès a tractar de trobar solucions a la situació actual.

En aquest sentit, l'alcalde ha considerat que el club esportiu "té dos bons exemples per a mostrar aquesta voluntat d'avançar", d'una banda, sol·licitar "tots els tràmits per a la llicència d'obra del nou estadi" i, per un altre, començar a "treballar en les obres per a fer el poliesportiu en Benicalap al que es van comprometre al 2007".

Pel que fa a l'Actuació Territorial Estratègica (ATE) compromesa entre l'administració i el València CF i relacionada amb les actuacions previstes per al nou estadi i la desaparició de l'actual, Joan Ribó ha assenyalat que el seu prorroga és "difícil de justificar llevat que s'avance en el nou estadi i en el poliesportiu de Benicalap".

"Jo no sóc partidari d'eternitzar una situació que és roïna per a l'entitat esportiva però, sobretot, per a la ciutat de València i el barri de Benicalap", que presenta "una infraestructura inacabada en una de les entrades més importants" a la capital valenciana, ha exposat el responsable municipal, qui ha lamentat també la imatge que això dona de València. "Dona una imatge que no ens agrada a ningú", ha afirmat.

En aquesta línia, Ribó ha al·ludit a "símbols d'un passat d'obres faraòniques per acabar, que estan judicialitzades o que ens han costat als valencians uns sobrecostos impossibles de justificar" i ha manifestat que "acabar l'estadi del València CF seria donar per acabada eixa etapa del passat". "En qualsevol cas, la decisió de prorrogar o no la ATE és una competència autonòmica. La meua opinió és clara: no eternitzar-ho més", ha agregat.

"ÉS EL MOMENT"

El primer edil ha comentat que "és responsabilitat de les administracions públiques" i d'ell "com a alcalde, defendre els interessos de la ciutat". "El sòl públic que es va destinar en el seu moment per al nou estadi ha de ser amortitzat. També la parcel·la, que continua sent municipal, on el València CF es va comprometre a construir un poliesportiu", ha subratllat sobre aquest tema. Ha afegit que "és el moment" de començar eixa dotació esportiva per a Benicalap.

D'altra banda, Joan Ribó ha asseverat que les penyes esportives del València CF han demanat formalment una reunió amb ell "com a part activa de la ciutadania" i ha destacat que ha sol·licitat a la directiva del club que tinga "un gest amb elles per a desbloquejar el descontentament actual pel que fa als locals on se situaven des de fa més de 20 anys".

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, per la seua banda, ha insistit que es necessita "veure passos decidits del València CF que es traduïsquen en fets para a acabar el Nou Mestalla". Gómez ha explicat que s'ha indicat a Murthy que "els compromisos" de l'entitat "segueixen vigents amb el marc de la ATE, que s'ha d'anar complint".

L'edil ha afirmat que "el més important" i en allò que s'han de "centrar els esforços" és "acabar el nou estadi" i ha apuntat que s'ha de "treballar des de ja i demanar la llicència d'obres", així com aconseguir que "el poliesportiu de Benicalap siga una de les prioritats dins de la ATE".

Destacats