Joan Ribó: “Li hem dit al València CF que no ho prorrogarem, volem que comence a donar passos”

L'alcalde llança un ultimàtum al VCF: “S'acaba el temps. El dia 15 de maig finalitza l'ATE de Mestalla”

Guardar

nuevo-mestalla
nuevo-mestalla

L'Ajuntament de València ha posat data a l'ultimàtum que venia llançant la institució al València Club de Futbol perquè el club reactive l'operació del nou Mestalla. "Ens preocupa que passe el temps i no hi haja cap senyal que el propietari del València CF avança en la finalització del nou estadi. El 15 de maig acaba el termini perquè el promotor complisca amb les seues obligacions; si no ho fa, la reglamentació és clara: substitució o caducitat de l'ATE", ha declarat Ribó.

En declaracions als mitjans des de l'Ajuntament de València, Joan Ribó ha manifestat la preocupació del consistori perquè no hi haja cap senyal de la propietat del club per a acabar el nou estadi. Així, Ribó ha comparegut al costat dels vicealcaldes, Sandra Gómez i Sergi Campillo. Gómez ha volgut aclarir que només hi ha dues opcions: "construir o derrocar", perquè un estadi inacabat és una cosa que "no es pot consentir", perquè seria "un perill i una mala imatge per a la ciutat".

El termini per a executar l'Actuació Territorial Estratègica (ATE) que contempla la finalització de l'estadi de futbol, un espai comercial annex i un poliesportiu per al barri, finalitza el 15 de maig de 2021. L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha sigut clar: si no es reinicien les obres, no prorrogaran l'ATE i recorreran a la normativa, que preveu la "substitució o caducitat del projecte".

L'alcalde ha admés que saben que el club és "fonamental" per a aquesta ciutat i que compta amb "milers d'aficionats", però ha reiterat que "no s'estan prenent les mesures a les quals es va comprometre legalment" i l'Ajuntament, al costat de la Conselleria de Política Territorial, són "els garants" de fer complir aquesta llei.

La història de la construcció del nou Mestalla arriba a un nou capítol més en l'extensa col·lecció de capítols sense fi que han resultat en onze anys de paralització de les obres. A més, els terminis que marca l'ATE per a canviar de Mestalla al Nou Estadi, indiquen que el trasllat hauria de produir-se al final de la campanya 2021-2022. No obstant això, tot segueix aturat.

Arxivat a:

Destacats