IDF Eco-Marathon, el cotxe que recorre 712 quilòmetres amb un litre de combustible

Guardar

IDF Eco-Marathon
IDF Eco-Marathon

L'equip IDF Eco-Marathon del Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha obtingut l'onzena posició en la Shell Eco -Marathon 2018 Europe, una carrera on es premia al vehicle més eficient. El de la institució valenciana ha aconseguit la millor posició d'una universitat espanyola i la segona millor de tots els equips espanyols, ja que, competint en la secció de motors de combustió interna, ha aconseguit recórrer 712 quilòmetres amb un litre de combustible.

L'equip ha estat dirigit pel professor del Departament d'Enginyeria Mecànica, Vicente Colomer, i en ell han participat nou estudiants del Grau en Enginyeria Mecànica (Ismael Gruixut, Matías Tissot, Daniel Cabezuelo, Benjamí Brunke, Andrés Urbà, Jefrry Lim, Alessandro Zenone, Óscar Pérez i Julio Martín), juntament amb dos alumnes del Grau en Disseny Industrial i Desenvolupament de Producte (Patricia Bazaga i Paloma Sánchez), detalla l'entitat educativa a través d'un comunicat.

L'equip d'Alcoi s'ha desplaçat, per tercer any consecutiu, fins al circuit Queen Elizabeth Olympic Park de Londres, on "tots els equips han fet pitjor marca que altres anys", ja que "les circumstàncies han sigut molt més complicades", segons ha destacat el professor Vicente Colomer. Ha millorat en una posició la classificació de 2017 passant de la 12ª a la 11ª.

El IDF Eco - Marathon és un dels projectes més veterans del programa de Generació Espontània de la UPV. Aquest equip participa des de fa 13 anys en la Shell Eco - Marathon Europe.

El Shell Eco-Marathon és una invitació a estudiants de tot el món a dissenyar i construir vehicles que viatgen el més lluny possible amb un litre de combustible i amb els recursos que ells consideren oportuns, des de cotxes fabricats mitjançant impressores 3D amb formes increïbles fins a utilitzar energies alternatives a manera de combustible.

Arxivat a:

Destacats