Gaspar Gonçalves, primer capdavanter de la Volta a València-Trofeu Diputació

Domini portugués en la primera etapa amb arribada a Gandia

Guardar

_DSC7727
_DSC7727

El ciclista portugués Gaspar Gonçalves (Liberty Segurs) es va convertir en el primer capdavanter de la Volta a València-Trofeu Diputació després d'imposar-se al sprint en l'arribada de Gandia, meta de la jornada inaugural d'una carrera que en la seua sisena edició s'ha consolidat com la més important de tot el calendari amateur espanyol, l'avantsala del professionalisme.

Gonçalves s'ha imposat a Lucas de Rossi, ciclista del conjunt gal La Pomme de Marsella. I tot açò amb un primer escamot de 30 unitats trepitjant-los els talons, ja que amb prou faenes tres segons han separat a la parella capçalera dels seus primers perseguidors.

La Volta a València-Trofeu Diputació va arrancar, per segon any consecutiu, des de l'emblemàtica Plaça de l'Ajuntament de la ciutat de València, on es va realitzar la presentació dels 23 equips participants, la inscripció més nombrosa en proves per etapes d'Espanya. I tot açò amb la presència de la regidora d'Esports, María Teresa Girau.

_DSC7625El vent no va fer acte d'aparició en els primers quilòmetres, amb destinació cap a Cullera, per la qual cosa va anar l'alt de Barx (2a categoria) el que va exercir de jutge de la primera etapa. Per davant es marxaven una trentena de ciclistes, amb quatre corredors de Liberty Segurs, l'equip més representat.

En els quilòmetres finals saltava Lucas de Rossi i després era aconseguit per Gaspar Gonçalves, cap de files de Liberty. L'equip portugués passava a controlar els salts dels perseguidors, amb especial èmfasi en el fre de l'impuls dels ciclistes de Aldro i la Fundació Euskadi. Al final, sprint del duo cabecero i sprint també del primer escamot perseguidor sol tres segons més tard, amb el també portugués Andre Carvalho com a tercer classificat.

En les classificacions secundàries, Pedro Gregori, ciclista de Paterna (València), s'ha convertit en líder de la muntanya mentre que Óscar González (Fundació Euskadi) és el millor en les metes volants. La general de valencians és per a Julio Alberto Amores (Controlpack) mentre que el millor equip és Liberty Assegurances.

En el lliurament de premis de la primera etapa estigueren presents l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, així com la regidora d'Esports del consistori valencià, Lydia Morant. Tampoc van faltar a l'acte protocol·lari el director d'Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, i el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Amadeo Olmos. Gandia s'ha convertit en aquest inici del mes de setembre en l'epicentre del ciclisme nacional, ja que a la primera etapa de la Volta a València-Trofeu Diputació sumarà, la setmana vinent, el final d'etapa de la Volta a Espanya.

Arxivat a:

Destacats