"Fins que el Valencia CF no siga dels aficionats este problema no té solució"

Un dels creadors del lloc web i fanpage Odio el Fútbol Moderno dóna les seues pistes, senyals i opinions sobre el maltractat moment del Valencia

Guardar

Mestalla
Mestalla

València Extra va conversar en exclusiva amb Carlos, un dels creadors del famós fanpage "Odio el Fútbol Moderno", que es mou entre l'escepticisme i la nostàlgia i segueix captant dia a dia més seguidors.

Odio el fútbol moderno entrevista CarlosA més d'amant del futbol, Carlos és valencianista. I amb idees pròpies, crític davant el moment que viu el Valencia i optimista a estones pel que viurà prompte el club dels seus amors.

Hi ha molts que volen veure fora a Peter Lim. Crees que si es compleix el desig que es vaja este personatge les coses canviarien en el Valencia?

La situació en el Valencia és massa complicada perquè millore amb el simple fet que es vaja Peter Lim. El problema no és la presència o no d'este personatge. El problema és estructural. Si es va Lim, qui vindrà? Roig? Un rus? Un fons d'inversió? Fins que el València CF no siga dels aficionats este problema no té solució.

Amadeo Salvo va aparéixer fa una setmana i prompte estarà disponible per a parlar. Quina creus que és la seua intenció?

Sincerament ni ho sé ni m'importa. La veritat és que estes tafaneries del futbol modern solament serveixen per a omplir pàgines de periòdics.

Layhoon Chan és una espècie d'avatar de Lim. Confies en la seua figura?

Layhoon és una empresària, com Lim, que es pensa que un club de futbol és com una empresa de refrescs. No tenen ni idea, ni ell, ni ella. Ella solament farà i dirà el que li diguen des de Singapur. Ha demostrat que no té una idea pròpia.

T'agrada Voro com a entrenador? Quina opinió et mereix?

Voro està demostrant que el futbol no és tan complicat com volen demostrar els analistes dels mitjans de comunicació. Que si fals nou, que si doblegue pivot, que si trident. Com deia Valdano: "El futbol és un estat d'ànim". Si coneixes l'equip, si coneixes el club, si coneixes els jugadors, tot és molt més fàcil. I Voro ho coneix tot molt bé. Potser no siga un gran estrateg, però el VCF ho coneix molt bé. Hi ha una dita valenciana que diu: "De fora vindran que de casa et tiraran". Millor confiar en els de casa: Voro, Curro Torres, Baraja i deixar els experiments per a un altre moment: Nuno, Neville, Van Gaal, Scolari...

Anem a l'esportiu. El jugador més important del Valencia CF?

Vist el panorama, sembla que és Parejo, no? Per molt que se li critique és l'únic que té la qualitat necessària per a guiar este equip. El problema és que té la sang d'orxata. Però, sense dubte, és el que més qualitat té. Si està centrat i té ganes, el Valencia no passarà dificultats. I la temporada, si es vol anar que es vaja. Però ja et dic que ho trobarem a faltar. M'encanta Soler (ja ho tinc en el Comunio) però no pots deixar-li la responsabilitat a un xic de 20 anys.

T'han agradat els fitxatges d'este hivern? Concretament els que ja han jugat, Orellana i Zaza.Segons sembla, era l'única cosa que et permetia el mercat, no? Veient el que es podia fitxar no em semblen mals fitxatges. Encara és prompte per a dir-ho. Zaza té maneres, però fa molt temps que no juga i Orellana, si no es torna boig (perquè tinc por que siga un altre Enzo) també pot aportar coses. De totes maneres, per a mi encara falta un bon central i un bon mig centre defensiu.

El trívote en el centre del camp és atractiu, però encara inefectiu. Consideres que el Valencia necessita un canvi en el plantejament dins del camp?

Sembla que està de moda jugar amb trívote. Sembla que com ho fan Madrid i Barcelona tothom ha de fer-ho. Però bé, Voro és l'entrenador. Jo no.

Què et va semblar el Valencia en el Villamarín?

Quant al partit, no ho vaig veure malament. Queda molt per fer. Encara que es va veure un canvi d'actitud que solament Voro pot donar-li a l'equip. Si segueixen així i no es confien l'equip acabarà a la meitat de taula. Poc per al Valencia i molt per al que ha oferit fins ara.

Destacats