Els Jocs Olímpics del motor arriben a València en 2024

El Circuit del Motor Ricardo Tormo serà la seu principal dels FIA Motorsport Games, l'encontre internacional de l'automobilisme

Guardar

Equip francés en la FIA Motorsport Games de 2022. Imatge de www.fiamotorsportgames.com
Equip francés en la FIA Motorsport Games de 2022. Imatge de www.fiamotorsportgames.com

València serà la capital de l'automobilisme en 2024 gràcies a l'arribada dels FIA Motorsport Games al Circuit del Motor Ricardo Tormo. Aquesta instal·lació ha sigut la triada per la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) per a acollir un esdeveniment que centra els focus del món del motor a escala internacional.

A falta de la confirmació oficial per part del Consell Mundial de la FIA, una decisió que es coneixerà pròximament, Xest serà escenari d'un esdeveniment que ha acollit fins a 16 categories automobilístiques diferents en la present edició dels FIA MSG celebrada aquesta setmana a Marsella (França).

Els FIA Motorsport Games tenen un format similar al dels Jocs Olímpics però enfocat als esports del motor i es van celebrar per primera vegada a Roma. En l'edició de 2019 van participar un total de 49 països amb les seues seleccions de pilots. Per a l'edició d'enguany, que s'acaba de clausurar a Marsella, s'han sumat 28 països nous i la Selecció Espanyola ha sigut una de les protagonistes amb un total de 25 pilots i copilots participants.

A més de categories tradicionals com a Resistència, GT, Fórmula 4 o Rallyes, s'inclouen categories de vehicles elèctrics, d'eSports, de promoció de pilots joves i concentren a pilots de diferents categories femenines i masculines.

Per primera vegada a Espanya

Quan s'anuncie de manera oficial la seu valenciana s'aportaran tots els detalls sobre les dates concretes de celebració dels FIA Motorsport Games 2024. Aquest esdeveniment, que se celebrarà per primera vegada a Espanya, suposarà un nou al·licient per al calendari d'esdeveniments de la Federació Internacional d'Automobilisme que inclou el Campionat del Món de Fórmula 1, el Campionat del Món de Fórmula E, el Mundial de Rallyes entre altres certàmens.

Tal com ha reconegut la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport en un comunicat, s'ha treballat durant setmanes al costat de la FIA perquè el Circuit del Motor Ricardo Tormo siga la seu principal d'aquesta trobada internacional d'automobilisme.

Arxivat a:

Destacats