Els escacs, protagonistes de Mislata

La localitat celebra el Torneig d'Escacs Vila de Mislata, en el qual es congreguen alguns dels millors jugadors

Guardar

ajedrez mislata
ajedrez mislata

Mislata celebrarà el seu Torneig d'Escacs "Vila de Mislata" al llarg de tota la setmana. El torneig, que ha escollit el centre sociocultural La Fàbrica com a localització, comptarà amb la presència d'aproximadament 225 competidors, que s'enfrontaran entre ells fins al diumenge, dia en què culminarà la competició amb el lliurament de premis. Aquesta serà l'edició número 52 del torneig, organitzat pel Club d'Escacs de Mislata i explicant-se com un dels esdeveniments de competició més importants de la Comunitat Valenciana.

'El torneig comptarà amb la participació de set mestres dels escacs de nivell internacional, la participació del qual revalorarà encara més el prestigi del torneig'

Entre els participants es troben jugadors de tota Espanya i es compten participants de fins a 9 nacionalitats. Els jugadors seran repartits en 3 tornejos diferents, repartits en funció de la seua puntuació ELO FIDE. José Castro, director del torneig i vicepresident del Club d'Escacs, explica que "el Torneig d'Escacs Vila de Mislata està sent tot un èxit tant des del punt de vista organitzatiu com per la qualitat dels jugadors que participen".

L'acte d'inauguració del torneig va comptar amb la presència de Luís Barona, director tècnic de la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana, que va acudir a l'esdeveniment per a mostrar el suport de la FACV a aquest esport, que, segons va explicar, està creixent cada vegada més a la Comunitat Valenciana, tal com ho demostra l'augment de les llicències en els últims anys. A més, Barona també va comentar que en la FACV estan promovent accions per a incrementar el nombre de dones que practiquen aquesta disciplina esportiva.

Com a colofó, el torneig explica també amb una divisió sub-16, a part de les tres competicions sènior, que tracta d'incentivar la participació dels menors. Aquest torneig, format per competidors escolars, finalitzarà el dissabte i acull a un total de 70 jugadors d'alt nivell, que segons informen des del torneig, asseguren la pedrera d'aquest esport.

Destacats