Elena Latre, Alberto Sendín i Francisco Salazar, veïns de València, subcampions d'Espanya d'atletisme adaptat

La tripleta del "cap i casal" va aconseguir tres triomfs i dos rècords nacionals amb l'equip de la Comunitat Valenciana en el campionat d'Espanya per Comunitats Autònomes disputat a Madrid

Guardar

Elena Latre, Alberto Sendín i Francisco Salazar
Elena Latre, Alberto Sendín i Francisco Salazar

Els paratletes residents a la ciutat de València Elena Latre, Alberto Sendín i Francisco Salazar es van proclamar subcampions d'Espanya d'atletisme adaptat el passat cap de setmana en el Campionat d'Espanya Absolut per Comunitats Autònomes de la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF), disputat en les pistes d'Atletisme d'Aluche (Madrid), i afavorit entre altres per la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF) i la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Paràlisi Cerebral i Dany Cerebral Adquirit (FEDPC). Latre, Sendín i Salazar, entrenats per Martina de la Puente i Isabel Varela, van sumar 49 dels 134 punts de l'equip de la Federació d'Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA), que va acudir amb un combinat no gaire nombrós (9 paratletes) però sí amb un alt nivell en proves molt diverses.

La paratleta del València Club d'Atletisme Elena Latre Sanmartín (F40), va aconseguir dos rècords nacionals i va finalitzar 1a en les proves femenines de llançament de pes (5.46 metres) i disc (15'49 metres), sent totes dues marques nou rècord d'Espanya en la categoria F40, superant les seues pròpies marques anteriors com a plusmarca nacional. La jove esportista amb només 17 anys ha sigut també subcampiona d'Espanya en pes sub 18 i tercera sub 16; subcampiona d'Espanya sub 18 en javelina, i aconseguint fins a 3 medalles d'or en els European Per a Young Games de Finlàndia 2022 en les disciplines de pes, disc i javelina.

Sendín (T37) membre de la Unió Esportiva Llevant, es va imposar com a vencedor en la prova de llançament de disc masculí a peu, amb una millor marca de 30'25 metres i sumant 10 punts per al combinat valencià. També va obtenir un gran resultat en la prova de llançament de pes a peu, finalitzant 2n amb una millor marca de 8'65 metres en els seus llançaments, sumant altres 8 punts. A més, Sendín va competir en els 100 metres llisos, resultant segon en la seua sèrie amb una marca de 15'43 i finalitzant 9é en la classificació global d'aquesta competida prova. Alberto suma aquest èxit a un ampli i divers palmarés que entre altres assoliments inclou títols de campió d'Espanya de pes i disc, open internacional a Tunísia, campió d'Espanya de futbol 7 paràlisis cerebral, i subcampió d'Espanya d'aquatló (1 km nadant en la mar i carrera de 5 km).

Quant a Francisco Salazar (T36) va participar en tres proves: els 400 metres llisos, finalitzant 4t amb un temps d'1.21:55; els 800 metres llisos, acabant 3r amb una marca de 03.09:25; i la prova extra dels 100 metres llisos, on va ser 4t amb una marca de 18'85. Salazar porta en actiu en el món de l'atletisme adaptat des de 2009, quan va començar a competir per l'ONCE en Santa Cruz Tenerife en proves de 400 metres llisos. Posteriorment va emigrar en 2010 al Brasil amb 16 anys on es va integrar a l'equip de parathlete Reviver, participant tant en proves atlètiques i aconseguint triomfs en les distàncies de 800, 1.500 i 5.000 metres, a més de competir en proves d'aigües obertes i aquatló. En 2019 va emigrar a Portugal on va formar part de l'equip de Braga, i actualment resideix a València des de desembre de 2021, sent el campionat d'Espanya del passat cap de setmana la seua primera prova com a membre de FESA.

El combinat valencià també va comptar amb Judith Tortosa en 100 i 200 metres RR3; Cintia Frasquet en llançament de javelina; Josep Barberá i Martín Serena en els 100 i 200 metres llisos; i Igor Delgado i Rubén Marín en llançament de disc, de pes i javelina en cadira.

Destacats