El Valencia s'eleva de la mà de Nani i Alves

L’equip de Voro guanya en Butarque per 1-2 i cerca el seu lloc en la classificació

CD Leganés vs Valencia CF

[match id=143 template=futbol]

---

Les aficions de tots dos equips van matinar per a arribar a aquest important partit. Encara que aquest horari ha rebut no pocs qüestionaments, l'essencial no canvia quan es tracta d'un xoc tan vistós.

Dels 6 punts disputats des que va dir "hola" als seus nous dirigits a Paterna i es va establir en la banqueta, L'Interí ha aconseguit tots. En aquest partit, el Leganés va eixir digne per a cercar el primer triomf en el seu estadi des del seu ascens, mentre que el Valencia va exhibir les seues credencials i va alimentar la seua confiança.

Cancelo, Montoya i Mario Suárez —doble pivot al costat de Enzo— van ser les novetats importants en el plantejament dels blanquinegres, els qui clarament es van parar de forma diferent a causa de l'absència de Santi Mina i les idees de Voro, que va decidir no traure a Medrán des de l'inici com ho va fer diverses vegades Pako (estratègia de l'arma secreta?). Mentre que en els locals Gabriel Pires no va ser convocat per molèsties patides en l'últim entrenament, cosa difícil de creure per als pepiners considerant la seua importància transversal en el seu joc.

El partit va començar accidentat i sense perill en cap de les dues àrees. Després de l'estudi, va arribar el primer gol als 20' després d'un centre amb l'esquerrana d'Omar i un Szymanowski que es va escapar de Montoya per a ficar el cap, en un clar error defensiu del català.

Després del gol local els taronges van voler despertar ràpidament amb pujades de Cancelo i intents de combinar. No obstant això, amb el pas dels minuts no aconseguien armar jugades per a arribar i espantar a Serantes.

Eixa era la panoràmica fins que Rodrigo i el porter pepiner es van trobar cara a cara i, en una confusa jugada en la qual van col·lidir amb molta força, la pilota va botar i Nani ho va prendre per a, sense pestanyejar, posar l'1-1 amb les calentes protestes del públic local com a soroll de fons, en la primera diana per al portugués aquesta temporada. Després d'aquesta incidència, la resta de la primera part va tenir domini i la possessió dels blanquinegres, mentre que el Leganés aguantava el setge ofensiu del seu contrincant.

Per al complement el partit es va fer molt més bonic. L'equip che, després d'un córner que sempre evidencia el bon joc, va eixir a remuntar el partit de qualsevol forma en una actitud que se li ha fet costum més enllà del seu èxit. De manera que no van passar ni cinc minuts i Nani es va entretenir per la banda esquerra, va enviar un centre potent per a veure què tal i Mario Suárez la va tocar per a posar-la en el segon pal, en el primer gol de la Lliga per a l'ex Fiorentina.

Minuts després l'argentí i Omar van tractar de repetir la jugada del primer gol, però no van aconseguir replicar-la amb suficiència. Amb el resultat en contra, Garitano va decidir importar a Luciano a l'empresa madrilenya. De sobte, en una jugada inversemblant al minut 60, Alves va provocar un penal... però va ser ell mateix l'encarregat d'apagar el foc atallant-li-ho a Szymanowski. Les coses es van quedar igual amb els valencianistes replegant-se en defensa i un Leganés incorruptible en la seua ambició, que ficava a Koné per Guerrer per a tenir més recursos.

Als 66' el València va arribar amb Rodrigo i Parejo entenent-se a la perfecció, en un tir que es va anar sobre el travesser. Solament un minut després, Gayà va fer el mateix. Així, en el millor moment del Valencia, Voro va voler ser ofensiu i va traure a Cancelo per a posar a Munir, donant-li confiança.

El Leganés no es va rendir mai, cercant per a dalt i baix per a canviar els odiosos nombres del marcador, mentre el Valencia volia el tercer amb afany i un Parejo que va de menys a més. Als 83' va entrar el veneçolà Machís per Adrián Marín per a esgotar el rebost, mentre que Voro, per la seua banda, va decidir donar-li descans a Rodrigo i posar a Abdennour per a assegurar el duel. Amb aquesta dinàmica Fernández Borbalán va alçar els braços i va donar fi a la trobada.

En un partit que va tenir  violència i targetes, l'equip che es va emportar els tres punts des de Butarque amb un joc que va créixer a poc a poc després d'un excel·lent partit de Nani. Sumada a la seua capacitat de lluita, l'equip del Turía està en un bon moment per a enfrontar a l'Atlètico Madrid en set dies. D'antuvi, gens que reclamar al Leganés; un equip honorable com la seua afició.

--

Incidències

Gols: 1-0. M.21: Szymanowski. 1-1. M. 34: Nani. 1-2. M. 52: Mario Suárez.

Àrbitre: Fernández Borbalán (comitè andalús). Va amonestar a Guerrero i Luciano del Leganés, i a Enzo Pérez, Montoya, Diego Alves i Nani del Valencia CF.

Detall: Sisena jornada de La Lliga Santander, disputat en el matí del diumenge a les 12 hores en l'estadi de Butarque davant 10.622 espectadors.