El trinquet de Pelayo acull la final del Trofeu Diputació d'Escala i Corda

Guardar

ISABEL PELAYO APERTURA
ISABEL PELAYO APERTURA

La diputada d'Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, assiteix hui, a les 18.00 hores en el trinquet de Pelayo, a la final de la Copa d'Escala i Corda, Trofeu President de la Diputació de València, que enfrontarà a la parella representativa de Vinalesa de Puchol II i Monrabal i a la formació de la Pobla de Vallbona de Pere Roc II i Jesús.

El duel estarà marcat pel fet que Monrabal haurà de ferir i fer-se arrere mentre que Jesús únicament eixirà de la corda, ja que el seu feridor serà l'experimentat Pedrito. Aquest factor pot desnivellar la partida, ja que Monrabal tindrà una responsabilitat màxima i, a més d'evitar faltes de ferida, haurà de fer-se ràpidament arrere per a ajudar en la resta al seu company Puchol II.

Les dues parelles finalistes han realitzat els majors mèrits per a optar a alçar el trofeu que els acredite com a campions d'aquesta novena Copa Diputació de València, el torneig per equips amb més importància juntament amb el Circuit Professional.

La confrontació té un precedent en la fase prèvia, que també es va disputar en el trinquet de Pelayo, en un duel corresponent a la primera jornada de la fase regular del grup B. Va ser una de les millors partides que s'han disputat en aquesta edició de la Copa, en la qual Puchol II i Monrabal es van imposar pel resultat de 60 per 45 encara que Pere Roc II i Jesús van tenir moments decisius d'alt nivell.

A excepció de Pere Roc II, els altres tres protagonistes ja han sigut campions de Copa. Puchol II ho va ser en 2012 i 2014, Monrabal l'any 2013 i Jesús es va proclamar campió en la primera edició disputada en 2008.

Primera partida femenina de Pilota

La Diputació col·labora amb la Federació de Pilota Valenciana, que enguany ha rebut una subvenció de 420.000 euros de la Corporació provincial, per a la difusió d'aquest esport tradicional valencià i la implantació de la categoria femenina en les diferents competicions.

En aquest context, el Trinquet de Pelayo va obrir les seues portes el passat mes d'abril per primera vegada a la pilota femenina i va acollir les trobades entre Noelia de Beniparrell, Sara de Godelleta i Ana de Beniparrell, d'una banda, i Mar de Bicorb, Amparo de Borbotó i Joana de Tavernes, per l'altra.

Ajudes als clubs femeninsLa diputada Isabel García, que va assistir a la històrica partida, ha mostrat la seua satisfacció per la celebració d'aquest esdeveniment sense precedents i ha destacat que l'Àrea d'Esports de la Diputació “ve apostant en aquesta nova etapa per l'esport femení, una idea que es reforça quan comprovem que els trinqueters i la Federació se sumen a aquest desafiament”.

Entre les iniciatives de la Diputació per a recolzar l'esport femení estan les beques a clubs i els premis als quals tenen equip femení. Així mateix, la diputada provincial ha avançat que el pròxim any “donarem un salt més llançant ajudes directament dirigides als equips de xiques de qualsevol pràctica esportiva”.

Destacats